Alerten que el preu de la carn de porc ha baixat un 28% des de la primera setmana d’agost a la Llotja de Mercolleida

Unió de Pagesos (UP) adverteix que el preu de la carn de porc ha patit una davallada del 28% des de la primera setmana d’agost, i ha passat de 1,435 euros el quilo viu d’aquella data a 1,028 euros el quilo viu en l’actual setmana, segons les cotitzacions del mercat de referència Mercolleida. Aquesta baixada comporta que el preu per als ramaders ja se situa per sota del preu mitjà de costos de producció.

Per al sindicat agrari, la principal causa és l’aturada de la demanda per part de la Xina a la Unió Europea (UE). Durant els primers nou mesos d’aquest any, les exportacions de la Unió Europea (UE) s’han reduït un 10% respecte a les de l’any anterior, mentre que a la Xina, les importacions de carn de porc dels països de la UE han disminuït un 30 %. Una de les raons és perquè la Xina prioritza les importacions d’altres països més competitius tenint en compte que hi ha un augment mundial de l’oferta.

El fet que el pes dels animals sigui més alt en aquesta època a causa de les temperatures suaus de la tardor també és un factor que contribueix a què el preu acabi sent més baix.

D’altra banda, el preu de la carn de porc a l’Estat espanyol és el més baix dels països de la Unió Europea, la qual cosa fa augmentar la competitivitat dels escorxadors per disputar quotes de mercat als dels altres països i afavorir les exportacions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: