Quedaran agricultors en el futur?

Els titulars de les explotacions agràries cada vegada s’estan fent més vells. Només una mica més del 5% de les 11 milions d’explotacions agràries europees estan dirigides per agricultors menors de 35 anys. En canvi, els agricultors que ja superen l’edat de jubilació (més de 65 anys), representen el 31% del total d’agricultors de la Unió Europea (UE), es a dir, al voltant de 3,2 milions d’agricultors. La manca de pagesos joves és un problema a mig termini.

Les xifres difereixen enormement segons el país de la UE. Romania s’enfronta potencialment el major problema ja que aglutina el 45% de tots els agricultors de la UE amb més de 65 anys. Portugal és un altre país amb una bretxa generacional potencialment significativa, ja que la meitat dels seus agricultors tenen més de 65 anys. A Alemanya, Àustria i Polònia, en canvi, menys del 10% dels agricultors continuen amb més de 65.

Hi ha més agricultors grans que joves, però afortunadament els agricultors majors només tenen explotacions relativament petites: 6,3 hectàrees de mitjana, en comparació amb la mitjana de la UE de 16,2 hectàrees. Els joves pagesos tenen col·lectivament una participació global molt més petita de la terra disponible (perquè hi ha relativament pocs), la mida real de les granges que exploten és proper a la mitjana general (16,1 ha). En altres paraules, la majoria de les terres i granges són explotades pels agricultors de mitjana edat.

Jesús Domingo, vicepresident 1r d’Agroprés

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: