Suport majoritari a una regulació comunitària del funcionament de la cadena de subministrament d’aliments

Una àmplia majoria de col·lectius representatius han donat el seu suport a que es posi en marxa un enfocament comunitari per abordar el funcionament de la cadena de subministrament d’aliments. Dins dels col·lectius estaven els Estats membres, producció, transformació, distribució, ONG, universitats i sindicats.

Així ho ha posat de manifest el resultat de l’anàlisi inicial de la Comissió (denominat avaluació d’impacte inicial), publicat el passat 25 de juliol. Aquesta anàlisi establia quatre opcions de política a seguir amb el seu possible impacte:

  1. Mantenir l’ status quo
  2. Un ampli marc comunitari no legislatiu i recomanacions als Estats membre
  3. Un marc legislatiu comunitari
  4. Unes normes legals mínimes

Els comentaris sobre les quatre opcions van estar oberts per a comentaris on line des del 25 de juliol al 22 d’agost. Es van presentar 67 contribucions, un rècord en termes de reacció a les avaluacions d’impacte inicials. Aquesta anàlisi és independent de la consulta pública en línia oberta per la Comissió Europea el passat 16 d’agost, sobre com fer que la cadena agroalimentària de la Unió sigui més justa. Aquesta consulta està oberta fins al 17 de novembre.

Segons el Comissari d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Phil Hogan, aquests resultats han estat molt encoratjadors en el context de la iniciativa de la Comissió de reforçar la posició de l’agricultor en la cadena de subministrament d’aliments de la UE. Els minoristes són partidaris d’una acció a nivell de la UE per portar més equitat i equilibri a la cadena. Hogan va avançar que es troben en el següent pas, en el de la redacció d’una proposta legislativa, que anirà en línia amb l’enfocament més ampli per simplificar i modernitzar la Política Agrícola Comuna (PAC).

La consulta pública en curs i l’avaluació inicial de l’impacte es basen en el treball del Grup de Treball sobre Mercats Agrícoles (AMTF) creat pel comissari Hogan al gener de 2016. La AMTF suggerir diverses maneres concretes d’enfortir la posició dels agricultors en la cadena de subministrament d’aliments, i la consulta es basarà en aquest treball per informar a la Comissió sobre els possibles treballs futurs. També es durà a terme una avaluació d’impacte completa sobre qualsevol iniciativa futura per millorar la cadena de subministrament d’aliments.

Jesús Domingo, vice-president 1r d’Agroprés

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: