Es perdran els ajuts europeus

La ministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina, ha mantingut durant tot el procés del referèndum català un to molt moderat. Mai ha entrat en polèmiques en les seves declaracions, s’ha mostrat moderada i fins i tot des del ministeri es va assegurar que es pagaria l’avançament de la PAC el dia 16 (en tenir la Generalitat els comptes intervingudes), però la possibilitat que es pugui aprovar una Declaració Unilateral d’Independència ho ha canviat tot. Per això, la ministra ha advertit als pagesos catalans que una hipotètica independència del seu territori suposaria la pèrdua d’ajuts europeus i dels mercats que garanteixen a l’actualitat el desenvolupament de la seva activitat.

En declaracions a la premsa realitzades abans de presidir la cloenda de la 19a Jornada Informativa de Regs Ciutats i Pobles a Osca, la ministra ha explicat que la independència derivaria en la pèrdua de “molts” dels milions d’euros que els proporcionen estabiltat als ramaders i agricultors catalans. García Tejerina ha indicat que “els agricultors i ramaders catalans han de saber què implica el que els estan oferint els dirigents de la Generalitat”. Per afegir que “no cal posar-se en aquesta hipòtesi, però els agricultors i ramaders catalans han de saber què implica el que els estan oferint els dirigents de la Generalitat”.

La titular d’Agricultura del govern espanyol ha destacat que Espanya i la Unió Europea són consumidors habituals de productes dels pagesos catalans, de manera que, al seu parer, “aïllar-se és perdre” els mercats que generen riquesa. “Crec que hem de centrar ara en cosir el dolor que la Generalitat i els seus dirigents han causat als ciutadans catalans, i aquí és on hem de centrar els nostres esforços”, ha dit.

Reclamen el restabliment de la normalitat

Per la seva banda, APROA i COEXPHAL han reclamat que es restableixi com més aviat millor la normalitat, tranquil·litat social i la seguretat a Catalunya. I d’aquesta manera preservar la confiança dels mercats i clients a casa nostra, imprescindibles perquè el comerç hortofructícola d’Almeria es desenvolupi adequadament.

L’horticultura del sud d’Espanya es recolza en una activitat comercial permanent que requereix de condicions d’estabilitat social i seguretat jurídica per al seu desenvolupament. Els recents esdeveniments que s’estan vivint a Catalunya estan tenint conseqüències en el sector empresarial i en la imatge d’Espanya com a Estat solvent capaç de garantir el seu propi ordre constitucional.

L’agricultura és el principal pilar econòmic d’Almeria i qualsevol incident que afecti a aquest sector, que dóna feina a més de 100.000 persones, compromet també el futur de tota la província, asseguren, després que COEXPHAL ja es queixés de la vaga del passat dimarts pels perjudicis que va ocasionar en els seus enviaments de fruites i hortalisses.

Tan mateix, han volgut mostrar el seu suport al Govern i Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat perquè de manera urgent i inequívoca restitueixin l’ordre Constitucional, la Seguretat Jurídica i l’Estabilitat Social a Catalunya.

Jesús Domingo, vicepresident 1r d’Agroprés

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: