La Comissió Europea ha declarat Catalunya com a territori que està oficialment indemne de la brucel·losi bovina

El Comitè Permanent de la cadena alimentària i de la sanitat animal de la Unió Europea (UE) ha inclòs Catalunya en la llista de territoris i països oficialment indemnes de brucel·losi bovina (Decisió de la Comissió 2003/467).

Aquesta decisió és la culminació de l’esforç i treball conjunt del sector, des dels productors fins a l’Administració (departaments de Salut i Agricultura), empreses, laboratoris, i molt particularment de tots aquells veterinaris i tècnics d’empresa, de les ADS o habilitats i serveis veterinaris oficials que al llarg de més de 25 anys han estat treballant intensament per assolir aquest objectiu.

El Departament d’Agricultura (DARP) és el responsable de l’execució dels programes sanitaris de les malalties dels animals, d’entre els quals s’inclou l’eradicació de la brucel·losi bovina, coordinat pel Servei de Prevenció en Salut Animal.

Amb aquest nou estatus sanitari per part de Catalunya s’obre una nova estratègia de vigilància de la malaltia, en què la col·laboració entre l’Administració i el sector serà una peça clau per al manteniment d’aquest estatus. Així mateix, caldrà seguir treballant per a fer front a nous reptes en sanitat animal del sector boví de la mateixa manera que s’ha fet amb la brucel·losi bovina.

El DARP també ha iniciat l’expedient pel reconeixement de Catalunya com a regió oficialment indemne de brucel·losi per a les espècies ovina i caprina.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: