Ampli calendari de jornades tècniques aquest any a la Fira Agrària de Sant Miquel i el saló Eurofruit de Lleida

La Fira Agrària de Sant Miquel i el saló Eurofruit, certàmens que tindran lloc del 28 de setembre a l’1 d’octubre d’aquest any a la Fira de Lleida, seran l’escenari de diferents jornades tècniques professionals centrades en temes d’actualitat dels àmbits de la ramaderia, la fructicultura, el reg i l’agricultura de precisió, entre d’altres. Cal recordar que aquesta doble manifestació agrària acollirà més d’una cinquantena d’activitats tècniques entre jornades, seminaris, presentacions, demostracions i degustacions.

L’Oficina de Fertilització i Tractament de Dejeccions Ramaderes del Servei de Sòls i Gestió Mediambiental de la Producció Agrària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació organitza la jornada ‘Canvis rellevants en la nova normativa de gestió de les dejeccions ramaderes i altres fertilitzants’, en què es presentarà el nou Decret de gestió de la fertilització del sòl i de les dejeccions ramaderes i d’aprovació del programa d’actuació a les zones vulnerables en relació a la contaminació per nitrats que procedeixen de fonts agràries. Així mateix, s’han programat jornades tècniques ramaderes sobre els ‘Reptes i perspectives de futur del sector porcí’, la ‘Gestió i monitorització dels nivells de productes en dipòsits o sitges. Principals problemes en el sector ramader i solucions disponibles’, la ‘Solució a la problemàtica del purí’ i ‘l’’Aplicació de l’infraroig llunyà al metabolisme i el creixement del porcí’.

Coorganització d’Agroprés

Pel que fa a l’àmbit estrictament agrícola, tindrà lloc el dijous 28 de setembre a partir de les 15.30 h la 13a Jornada AFRUCAT, FCAC, Agroprés, ICEA i ETSEA-UdL, amb el títol ‘Organitzacions de productors de fruites i hortalisses (OPFH): model europeu adequat per a millorar els resultats i l’eficiència del sector?’. Els visitants també podran conèixer de primera mà el GeaOrgànica, un projecte global per a la millora de l’eficiència productiva, que permet comprendre la fertilitat i el funcionament del sòl per a la reducció de costos en adobs i fitosanitaris. El Departament d’Agricultura també organitza la ‘X Jornada de Sanitat Vegetal’, una sessió tècnica de referència del Pla Anual de Transparència Tecnològica del DARP.

Altres sessions interessants vinculades amb el món agrari són la ‘Jornada de cultiu del festuc’, les sessions sobre ‘Investigacions per millorar la qualitat de l’oli d’oliva’ i ‘La nova nutrició’, la ‘Jornada de l’olivera: control de frau i comercialització exterior’, la trobada sobre ‘L’enginyer agrònom fa possible que l’agricultura intensiva sigui sostenible’ o les jornades sobre ‘Il·legalitats i implicacions fiscals de la valoració de les construccions agràries per part del cadastre’ i les ‘Eines actuals per a l’observació i la predicció de la pedra a Catalunya’. A més, es presentarà el catàleg de productes de Km0, producte de proximitat.

D’altra banda i relacionades amb el reg, s’han programat les sessions centrades en les ‘Estacions de bombeig d’aigua amb energia solar’, ‘L’adaptació del regadiu al canvi climàtic’ i ‘l’Optimització del reg i la fertirrigació a través de sensors de tecnologia multipunt’.

Quant a l’agricultura de precisió, cal esmentar que LleidaDrone organitza les X Conferències Professionals i Amateur de LleidaDrone, amb un doble panell d’experts que exposaran les seves novetats tecnològiques dividides en agricultura de precisió i el sector dels drones en general.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: