Es constitueix el Consell Català de l’Alimentació

Dimecres 13 de setembre s’ha constituït el Consell Català de l’Alimentació, òrgan adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), que serà un fòrum d’anàlisi, debat i proposta sobre les qüestions relacionades amb les polítiques agroalimentàries del país: els reptes socials, ambientals, empresarials i tecnològics. A més, actuarà com a observatori de l’agroalimentació per proposar les mesures necessàries per a l’aprofitament de totes les oportunitats dels mercats i per oferir les millors condicions de qualitat i sostenibilitat.

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que ha presidit l’acte de constitució, ha destacat que “el Consell Català de l’Alimentació és un instrument fonamental per a impulsar una nova política alimentària de país basada en la producció local d’aliments i en la gestió sostenible del medi, que contribueixi a la cohesió socioeconòmica del territori i a la sobirania alimentària de Catalunya”.

En aquesta línia, s’han iniciat ja els debats per a definir un Pacte Nacional per la Política Alimentària de Catalunya, que es traslladarà al Consell Català de l’Alimentació perquè sigui compartit i concertat amb els representants de la societat civil concernits amb l’alimentació.

El Consell Català de l’Alimentació proposarà actuacions amb els següents objectius:

• Continuar fomentant la qualitat i la seguretat dels aliments
• Promocionar els productes alimentaris catalans, inclosos els d’una qualitat diferenciada, els de proximitat i els produïts de forma ecològica
• Afavorir l’equilibri, la transparència i les sinergies positives en tota la cadena alimentària
• Fomentar la sostenibilitat, la responsabilitat social i la lluita contra el malbaratament d’aliments
• Promocionar la dieta mediterrània i fomentar en la ciutadania hàbits alimentaris saludables.

Quatre comissions

Per desenvolupar totes aquestes actuacions, aquest òrgan col•legiat s’estructurarà en quatre comissions: Comissió de la Cadena Agroalimentària, Comissió de Competitivitat i Internacionalització Alimentàries, Comissió de Gastronomia i Territori, i Comissió de Malbaratament i Sostenibilitat. El Consell es tornarà a reunir d’aquí a dos mesos per acordar la constitució d’aquestes quatre comissions.

El Consell Català de l’Alimentació està format per una àmplia representació de les associacions i entitats relacionades amb l’alimentació a Catalunya, des dels consumidors fins a les organitzacions professionals agràries més representatives, les institucions i els col•legis professionals relacionats. Concretament, hi són representants diferents Departaments de la Generalitat de Catalunya; UNAE, en representació dels consumidors de casa nostra; la Càtedra UNESCO d’Alimentació, Cultura i Desenvolupament, la Fundació Banc dels Aliments, PIMEC Agroalimentària, FCAC, la Federació Catalana DOP-IGP i la Federació Catalana d’Associacions de gremis de Flequers, en representació dels diferents agents del sector agroalimentari; Unió de Pagesos i JARC, com a organitzacions professionals agràries més representatives; l’Associació Intercol•legial de Col•legis Professionals de Catalunya; i les quatre Diputacions, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, en representació del món local.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: