Agroseguro ha abonat ja 198 milions en indemnitzacions per la sequera i les gelades en cereals i lleguminoses a l’Estat

Agroseguro ha finalitzat pràcticament el pagament de les indemnitzacions per sinistres en cereals d’hivern i lleguminoses amb l’abonament de 198 milions d’euros, segons ha informat Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya. La previsió total és de 208 milions, corresponents a 53.606 sinistres en aquests cultius, el que supera la quantitat anual pagada en aquesta línia en tota la història de l’assegurança agrària i representa el 256% de les primes.

Els assegurats que més indemnitzacions han rebut són els de Castella i Lleó, amb 149 milions ‘’euros, seguits dels de Castella-la Manxa, amb 30 milions, i els d’Aragó i Navarra, amb 14 i 4,2 milions, respectivament. Els assegurats de la resta de comunitats autònomes han rebut un total de 11 milions d’euros.

1.650.000 hectàrees afectades

La superfície total sinistrada de cereals d’hivern i lleguminoses ha superat la registrada el 2012 -fins ara el pitjor exercici de la història de l’assegurança agrària a Espanya-, superant les 1.650.000 hectàrees, de les quals 1.327.000 corresponen a sinistres de sequera i gelada.

Del total, el 57% (950.000 ha) correspon a Castella i Lleó, el 22% (370.000 ha) a Castella-la Manxa, i més del 9% (150.000 ha) a Aragó. També s’han enregistrat danys importants a Navarra, Andalusia, Catalunya, Extremadura i la Rioja.

Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya ha aprofitat per recordar als agricultors i ramaders la conveniència de comptar amb un assegurança agrària per les seves explotacions, «davant les extremes i molt variables condicions meteorològiques que s’estan produint i els seus perjudicials efectes per les seves produccions».

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: