45.675 pagesos i ramaders catalans han cobrat els ajuts directes de la PAC per un import total de 262,25 milions

Un total de 45.675 beneficiaris han rebut el pagament dels ajuts directes de la Política Agrària Comuna (PAC) que el departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha fet efectiu des de novembre de 2016 fins a aquesta setmana i que han sumat un total de 262,25 M€.

Aquests ajuts corresponen als sol·licitats en la Declaració Única Agrària (DUN) 2016 de pagament bàsic, pagament verd o greening, complement a joves, els ajuts del règim de petits agricultors, els ajuts associats a l’agricultura i els ajuts associats a la ramaderia. Amb aquest pagament s’ha assolit el 100% de l’import total a pagar dels ajuts directes corresponents a l’any 2016.

Els ajuts directes formen part de l’anomenat primer pilar dels ajuts de la PAC, i el seu pressupost anual disponible a l’estat espanyol és de poc més de 4.000 M€, dels quals a Catalunya se’n gestionen aproximadament el 6,5%.

El pressupost de la PAC per al període 2014-2020 preveu un total de 408.310 M€ en fons de la Unió Europea (UE), 308.730 dels quals es destinen a pagaments directes i mesures de mercat (1er pilar) i 99.580 al desenvolupament rural (segon pilar).

Millora del nivell de vida dels agricultors

La PAC té com a objectiu millorar el nivell de vida dels 22 milions d’agricultors i treballadors agrícoles europeus, així com el proveïment d’aliments estable, variat i segur als 500 milions de ciutadans d’Europa; i els seus ajuts de pagament directe es destinen a estabilitzar la renda agrícola, ajudant a tenir una agricultura europea moderna, de qualitat, multifuncional, i sostenible en els 28 països de la Unió Europea .

Per a més informació i mapa de distribució:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/170623_not_pagament_final_ajuts_directes_2016

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: