La consellera Serret encoratja Catalunya a prendre part dels canvis globals als què ha de fer front el sector avícola

“Catalunya ha de formar part dels canvis que ha d’afrontar la producció avícola mundial” ha assenyalat la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, a la inauguració de la 21a edició del Simposi Europeu de Nutrició Avícola, l’esdeveniment més rellevant a nivell mundial en aquest sector, amb més de 1.500 participants, que se celebra a Salou i Vila-seca.

La consellera ha assegurat que “Europa fa anys que hi treballa i s’ha convertit en un far pel desenvolupament, la innovació de la producció avícola i la seva alimentació”. En aquest sentit,  ha animat a tot els participants del simposi a “profunditzar i avançar conjuntament en aquests i en molts d’altres temes, amb l’objectiu de construir uns sistemes agroalimentaris segurs, saludables, eficients i sostenibles”.

Serret també ha aprofitat per posar en valor el sector avícola català, que  “actualment, produeix el 25% de la carn d’aus de l’Estat en 1.210 explotacions i produeix el 8,6% dels ous. A més, compta amb la presència d’importants empreses punteres a nivell científic i tecnològic per al sector”.

Finalment, ha recordat que “l’avicultura va ser el primer sector ramader que va iniciar un procés de desenvolupament industrial intensiu a l’Estat i, de fet, va tenir la ciutat de Reus com un dels seus màxims exponents a mitjans del segle vint. Precisament, la implantació històrica d’aquest sector al territori és un dels motius pels quals l’IRTA ha decidit celebrar aquest simposi a la Costa Daurada”.

Participants de més de 60 països

El simposi es fa al centre de convencions situat a les instal·lacions del complex de Port Aventura, i reunirà delegats, nutricionistes, professors, científics i empreses de més de 60 països. Més del 50% dels assistents són de fora de la Unió Europea. Durant quatre dies, s’han preparat sis sessions de conferències i grups de discussió per als assistents sobre els temes més rellevants en nutrició avícola i d’interès per a científics i la indústria. Es debatrà sobre el consum d’aliment, la termoregulació i l’estrès per calor, estratègies d’alimentació i la salut gastrointestinal, diferents temes centrats en l’alimentació de precisió, l’ús optimitzat dels ingredients dels aliments, i la sostenibilitat en l’alimentació de les aus.

Enguany l’IRTA és l’organitzador de l’ESPN 2017, que se celebra cada dos anys a diferents ciutats des de 1977. En aquesta edició s’espera superar la xifra de 1.500 assistents, la més alta de totes les edicions celebrades fins ara. L’esdeveniment compta amb el suport de 32 empreses patrocinadores i la col·laboració dels ajuntaments de Salou i Vila-seca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: