El proper diumenge 7 de maig se celebrarà la segona ronda de les eleccions presidencials de França, entre els dos candidats que van passar la primera ronda, Emmanuel Macron i Marine Le Pen. Tots dos mantenen posicions molt diferents en relació amb la Política Agraria Comuna (PAC).
Emmanuel Macron (23,75%): El candidat procedent de la Banca Rothschild i que va estar com a ministre d’Economia i Indústria en el Govern del president Hollande. Fa un any va deixar el Govern per fundar el moviment polític anomenat “En Marche” i, de moment, ha resultat guanyador de la primera ronda de les eleccions presidencials. Home de centre amb una ideologia liberal en l’econòmic i progressista en el social i persona fermament proeuropea, gran defensor de la política agrària europea de l’actual PAC. El passat 3 d’abril el conseller d’Agricultura juntament amb altres sis consellers, entre ells els d’Alemanya, Finlàndia, Irlanda, Àustria, van mantenir una reunió informativa de treball amb la responsable de l’àrea d’agricultura, Sra. Bourolleau que és considerada com a possible propera ministra d’Agricultura si Macron accedeix a la Presidència de la República Francesa. Es va constatar que en aquesta àrea es mantindrà la política agrària comuna, procurant introduir les possibles millores del sistema i igualment millores internes en els diferents sectors de la competència del Ministeri d’Agricultura.
Marine Le Pen (21,53%): Presidenta del Partit que representa l’extrema dreta “Front National”. Partidària d’una sortida de l’Espai Schengen i de la recuperació de les fronteres nacionals, de l’establiment d’una moneda pròpia (volta al franc). Marine Le Pen promet transformar la PAC en una política agrícola Francesa, defensa el patriotisme i nacionalisme així com la preferència nacional a nivell econòmic. Es defineix com la candidata “antisistema”, anti-UE i pro-nacional.
Dels grans candidats que no han passat a segona volta, la gran majoria han cridat al “Vot Republicà” per Emanuel Macron i en contra de Marine Le Pen, com ha estat el cas de François Fillon (Les Républicains) i Benoît Hamon (Partit socialista). Per la seva banda Jean-Luc Mélenchon no s’ha pronunciat encara així com el candidat ultradretà Nicolas Dupont-Aignant (Debout la France), segons publicava el Butlletí Exterior del Mapama.
Jesús Domingo
Filed under: Banc de notícies, Uncategorized |
Deixa un comentari