El DARP fa efectiu el tercer pagament dels ajuts directes de la DUN 2016 per un import total d’uns 9 milions d’euros

Un total de 30.239 beneficiaris rebran, aquesta setmana, el tercer pagament dels ajuts directes de la Política Agrària Comuna (PAC) que farà efectiu el Departament d’Agricultura (DARP), i que correspon als ajuts sol·licitats a la Declaració Única Agrària (DUN) 2016 de pagament bàsic, pagament verd o greening, complement a joves, i els ajuts del règim de petits agricultors. Amb aquest pagament de gairebé 9 milions d’euros s’ha assolit el 98% de l’import total a abonar dels ajuts directes corresponents a 2016, percentatge que equival a 247,5M€, i el darrer pagament del que queda pendent de 2016 està previst per al mes de juny.

En el pagament d’aquesta setmana s’ha inclòs beneficiaris que encara no havien rebut cap abonament, però la majoria ja havien cobrat les bestretes de fins el 95% que es van pagar el novembre i desembre del 2016.

Els ajuts directes formen part de l’anomenat primer pilar dels ajuts de la PAC, i el seu pressupost anual disponible a l’Estat és de poc més de 4.000 M€, 265 M€ dels quals, aproximadament, es gestionen a Catalunya.

La PAC té com a objectiu millorar el nivell de vida als 22 milions d’agricultors i treballadors agrícoles europeus, així com un proveïment d’aliments estable, variat i segur als 500 milions de ciutadans d’Europa. Dins de la PAC, els ajuts de pagament directe es destinen a estabilitzar la renda agrícola per a reforçar la competitivitat i la sostenibilitat de l’agricultura europea, objectiu de la política comuna dels 28 països de la Unió Europea (UE).

El pressupost de la PAC per al període 2014-2020 preveu un total de 408.310 milions d’euros en fons de la UE, dels quals 308.730 milions es destinen a pagaments directes i mesures de mercat (l’anomenat primer pilar) i 99.580 milions al desenvolupament rural (l’anomenat segon pilar).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: