La consellera Meritxell Serret ha celebrat el rècord d’exportacions assolit pel sector carni català el 2016

“El 2016 va ser un any rècord per a les exportacions de carn a Catalunya”, així ho ha dit la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, a la inauguració de la segona edició del Meat Business Fòrum, que se ha celebrat els dies 3 i 4 de maig al recinte de Caixa Fòrum.  L’any passat les empreses càrnies catalanes van exportar 1,3 M de Tones de carn, per valor de 2.732 M€. D’aquest total, 882 M€ corresponen a les exportacions a països tercers, que en els darrers 6 anys han crescut en valor un 280%.

Meritxell Serret ha assegurat que “Catalunya és una gran potència càrnia a Europa. Produeix anualment més de dos milions de tones de carn de totes les espècies: porcí, boví, oví, caprí, equí, aviram i conill. Catalunya ha esdevingut una gran exportadora de carn i el nostre mercat és el món sencer”.

Referent internacional

“El Meat Business Fòrum és un esdeveniment internacional de referència, basat en l’acollida i el foment de les relacions inspirades en el benefici i la confiança mútua, que ha de permetre construir i consolidar aliances”, ha explicat la consellera. “Aquests dies tindrem oportunitat donar a conèixer la qualitat dels nostres productes, com els produïm i la nostra habilitat per innovar i adaptar-nos a les especificitats de cada mercat, la nostra capacitat d’oferir productes als mercats més exigents”.

La consellera d’Agricultura també ha destacat que “amb aquest fòrum i les reunions que ofereix volem promoure molt més que un producte. El nostre objectiu és donar a conèixer la nostra cultura, la nostra cuina i la nostra dieta mediterrània, una de les més saludables del món”.

El Departament d’Agricultura, a través de Prodeca, conjuntament amb les organitzacions i associacions empresarials, ANAFRIC, ASOPROVAC Catalunya, ASSOCAT, FAC, FECIC, FECOC i PORCAT formen el Comitè Organitzador d’aquest esdeveniment, que té com a objectiu consolidar una plataforma estable de negoci internacional per al sector carni de Catalunya, i que compta amb el patrocini de Caixa Bank, AlfilLogistics i Alimentaria.

Trobades B2B amb operadors internacionals

Amb aquesta segona edició es consolida un esdeveniment que posa en contacte les empreses del sector carni de Catalunya amb compradors de mercats tercers, en una ronda de negocis en què participen productors exportadors de carn i productes carnis de Catalunya, que constitueixen, en conjunt, un percentatge elevat del teixit productiu amb capacitat de posicionar els seus productes en mercats tercers, i importadors i distribuïdors de països tercers.

Així, durant dos dies, a Caixa Forum de Barcelona, tenen lloc les trobades B2B (empresa-operador) d’acord amb una agenda preestablerta entre els empresaris catalans i els operadors internacionals. Les reunions tenen una durada de 15 minuts per tal que cada productor es pugui reunir amb tots els operadors internacionals segons el tipus de carn o productes carnis que importa. En aquesta ocasió, en les entrevistes B2B prenen part més de 140 compradors convidats dels següents mercats:

Àfrica: Algèria, República Democràtica de Congo, Costa d’Ivori, Líbia, Marroc, Tunísia, Sudàfrica

Amèrica del Nord: Canadà, Cuba

Amèrica Central i del Sud: Argentina, Bolívia, Colòmbia, Costa Rica, Curaçao, Equador, Panamà, Perú, Xile

Europa Central i Oriental: Suïssa, Bòsnia, Sèrbia

Pròxim Orient: Aràbia Saudita, Bahrain, Egipte, Iran, Jordània, Líban, Unió d’Emirats Àrabs

Sud-est asiàtic i Àsia oriental: Corea del Sud, Filipines, Hong Kong, Japó, Tailàndia, Taiwan, Vietnam, Xina

Empreses catalanes participants:

·  Baro | carn curada i processada | Cervià de Ter (Gironès)

·  Bonàrea Agrupa | activitats ramaderes, industrials i comercials de la carn | Guissona (Segarra)

·  Carlos Colomer | boví | Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa)

·  Cárnica Batallé | porcí, carn curada i processada | Riudarenes (Selva)

·  Cárnicas Toni Josep | porcí | Vic (Osona)

·  Càrniques Illas Juli | carn | Blanes (Selva)

·  Carns B | boví, oví, porcí, cabrum i equí | Barcelona

·  Carns Pont – Grup Fribin | boví, xai i cabrit, porcí | Barcelona

·  Carns Romeu | boví, oví i porcí, elaborats per catering | Gelida (Alt Penedès)

·  Colomer / DCO | oví | Les Preses (Garrotxa)

·  Companyia General Carnia | boví, oví i carn de caça | Barcelona

·  Costa Brava Foods | porcí | Riudellots de la Selva (Selva)

·  Embutidos Caula | carn curada i processada | Sant Gregori (Gironès)

·  Export El Bruguer | porcí | Vic (Osona)

·  Fricafor | boví i porcí | Vilafant (Alt Empordà)

·  Frimosa | triperies i menudències de boví i oví | Sant Quirze del Vallès (Vallés Occidental)

·  Friselva | porcí | Girona

·  Grup Viñas | boví |Vic (Osona)

·  Jacsa | porcí, boví | Sallent (Bages)

·  Le Porc Gourmet | aviram | Santa Eugènia de Berga (Osona)

·  Luis Oliveras | embotits curats | Olot (Garrotxa)

·  Montflorit | carn curada i processada | Canovelles (Vallès Oriental)

·  Montronill | porcí | Vic (Osona)

·  Noel | porcí, carn curada i processada | Sant Joan les Fonts (Garrotxa)

·  Olot Meats Group | porcí | Olot (Garrotxa)

·  Padesa | especejament de pollastre i Gall d’Indi | Amposta (Montsià)

·  Patel – Vallmeat| porcí | Santa Maria de Corcó (Osona)

·  Pinsos Ursa | fabricació i comercialització de pinsos per boví i oví | Anglesola (Urgell)

·  Porxas | pernil serrà i embotits curats | Sant Joan les Fonts (Garrotxa)

·  Roca 1927 Grup Carni | oví, boví | Banyoles (Pla de l’Estany)

·  Viñals Soler – Industrias Cárnicas | oví, boví | Argentona (Maresme)

Una resposta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: