El Meat Business Fòrum torna a ser un gran centre de negocis de les empreses del sector carni de Catalunya

“Confiança és la paraula clau que hem de tenir present quan parlem de producció i de futur dels nostres sectors agroalimentaris. Allà on som capaços d’arribar, som capaços de generar confiança en la nostra manera de produir i alhora, continuar generat riquesa i valor afegit per a totes les famílies que viuen al voltant del sector càrnic”. Són paraules de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Meritxell Serret, en el marc de la presentació de la segona edició del Meat Business Fòrum, que se celebrarà els dies 3 i 4 de maig al recinte de Caixa Fòrum, de Barcelona.

Amb la segona edició del Meat Business Fòrum es consolida un esdeveniment de negocis que posa en contacte les empreses del sector carni de Catalunya amb compradors de mercats tercers. En aquesta ocasió, comptarà amb més de 140 compradors de 44 països, que es trobaran amb més d’una trentena d’empreses catalanes de totes les espècies de carn.

Serret ha insistit en què “volem fer molt més que promocionar el producte, volem promocionar una cultura gastronòmica, una alimentació saludable al voltant de la carn i els productes carnis. Hem de generar confiança en els mercats exteriors però també en el consum intern de Catalunya. Tot allò que projectem aquí, ens ajudarà a projectar-nos millor als mercats  externs. Volem un sector càrnic que sigui motor per generar millors rendes per a les famílies que s’hi dediquen

Beneficis de menjar carn

La presentació ha comptat també amb la participació del president del Comitè Científic de la Fundació Dieta Mediterrània, Ramon Estruch, que ha impartit una conferència sobre “Els beneficis del consum de la carn”, centrat en les virtuts de la Dieta Mediterrània .

Finalment, el periodista Albert Closas ha moderat el debat “La projecció internacional del sector carni de Catalunya”, en què hi han participat representants de les diferents associacions empresarials del sector carni.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, conjuntament amb les organitzacions i associacions empresarials ANAFRIC, ASOPROVAC, ASSOCAT, FAC, FECIC, PORCAT I FECOC, integren el Comitè Organitzador d’aquest esdeveniment, que té com a objectiu consolidar una plataforma estable de negoci internacional per al sector carni de Catalunya, i que compta amb el patrocini de CaixaBank i AlfilLogistics.

Meat Business Fòrum és una ronda de negocis amb la participació de productors exportadors de carn i productes carnis de Catalunya, que constitueixen, en conjunt, un percentatge elevat del teixit productiu amb capacitat de posicionar els seus productes en mercats tercers, i importadors i distribuïdors de països tercers.

En les entrevistes B2B amb les empreses catalanes del sector hi prenen part més de 140 compradors convidats dels següents mercats:

  • Àfrica: Algèria, República Democràtica de Congo, Costa d’Ivori, Líbia, Marroc, Tunísia, Sudàfrica
  • Amèrica del Nord: Canadà, Cuba
  • Amèrica Central i del Sud: Argentina, Bolívia, Colòmbia, Costa Rica, Curaçao, Equador, Panamà, Perú, Xile
  • Europa Central i Oriental: Suïssa, Bòsnia, Sèrbia
  • Pròxim Orient: Aràbia Saudita, Bahrain, Egipte, Iran, Jordània, Líban, Unió d’Emirats Àrabs
  • Sud-est asiàtic i Àsia oriental: Corea del Sud, Filipines, Hong Kong, Japó, Tailàndia, Taiwan, Vietnam, Xina

Catalunya, gran exportadora

La indústria càrnia és el principal sector agroalimentari de Catalunya. Representa més del 32% del volum de negoci del sector agroalimentari, el 40% en ocupació i més del 21% en nombre d’empreses.

Catalunya produeix anualment més de dos milions de tones de carn de totes les espècies: porcí, boví, oví, caprí, equí, aviram, i conill. A més, destaca per posicionar en els mercats internacionals ous incubables d’aviram. I alhora també és un gran exportador de carn. Pràcticament el 36% de la carn que s’hi produeix es comercialitza en mercats exteriors, el que representa, en valor, més de 2.400 milions d’euros, i una taxa de cobertura de més del 600%.

La destinació de les exportacions ha estat encapçalada per França amb quasi 600 M d’€ seguida per la Xina amb 250 M d’€ i Itàlia i el Japó amb vora 200 milions d’euros, segons DATACOMEX.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: