Meritxell Serret reclama en una conferència a Madrid la regionalització de la PAC per adaptar-la a la realitat catalana

“Estem determinats a reivindicar i defensar una Política Agrària Comuna (PAC) molt més mediterrània i molt més regionalitzada; una  PAC que prevegi unes polítiques i uns ajuts que puguem ajustar al màxim a la realitat dels diferents sectors dels diferents territoris i que ens permeti ser el més efectius i eficients possible en la gestió dels recursos destinats al sector agroalimentari”. Aquest és el missatge que ha llençat la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, davant les més de 300 persones, representants de les diferents comunitats autònomes i del sector agroalimentari de tot l’Estat espanyol, reunides al Caixafòrum de Madrid en la conferència “Construint la PAC del futur”. Aquesta conferència, organitzada pel Ministeri d’Agricultura i en la qual ha participat el comissari europeu d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Phil Hogan, té com a objectiu iniciar una reflexió sobre la revisió de la PAC a partir del 2020.

La consellera també ha apostat per una PAC “amb més i millors mesures de mercat, que ofereixi instruments que ajudin a estructurar millor el sector productor i reforçar-lo dins la cadena de valor i davant dels mercats”.

Així mateix, Meritxell Serret ha reivindicat el paper de la producció agrària en les polítiques alimentàries que amb la PAC s’han d’estimular, amb l’objectiu final de garantir les rendes dels productors i el relleu generacional necessari per al futur del sector, “amb joves que hi confiïn i desenvolupin projectes professionals i de vida al sector agrari”.

Una resposta

  1. Es molt relatiu e injust el model de la Sra Serret: Per fer justícia,cal veure on va el 67% de la PAC a catalunya i resulta frustantq va a particulars q no són pagesos; i per tant el model de PAC no s ajustaa assegurar el menjar, a socialiitzar el medi rural i permetre noves instal.lacions de joves

    El model a seguir és per renta agrària: no tens renta agrària no et toca. La funció pública de control i maneig es redueix a mínims i allibera una gran quantitat de hores i profesionals delDARP. Ës molt sencilla i ràpida i també menys injusta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: