Les sessions tècniques i professionals de la Fira de Sant Josep han tingut enguany un total de 1.700 participants

Les catorze sessions tècniques i professionals i la 16a Borsa de Cereals de la Fira de Sant Josep de Mollerussa han tingut una xifra global de 1.700 persones (un 15% més que l’any passat) -tot i que encara és una dada provisional a falta de la jornada que es farà el dia 23 de març-. L’organització del certamen ha assenyalat que aquest balanç “constata la bona acollida” que té entre els professionals l’aposta de Fira de Mollerussa per les jornades pràctiques i demostratives.

A més, el 65% dels expositors han vist complerts o superats els objectius que tenien inicialment, segons es desprèn de les enquestes que Fira de Mollerussa ha dut a terme durant els tres dies del certamen (quatre en el cas del Saló de l’Automòbil). Aquesta dada confirma que la Fira de Sant Josep “es consolida com una bona eina de promoció i de negoci per als expositors que hi participen”.

Així ho ha explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, durant l’acte de cloenda de la 145a edició del certamen, que ha estat presidit per la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, i ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; i del delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; a més, del vicepresident de Fira de Mollerussa, Xavier Roure; del director de l’ens firal, Poldo Segarra; i d’altres autoritats locals i comarcals. Després de signar al llibre d’honor de l’Ajuntament, la consellera i la resta d’autoritats han fet un recorregut pel recinte firal.

“Aquest índex de satisfacció demostra que s’ha fet negoci”, ha assegurat l’alcalde de Mollerussa, qui ha indicat que les dades provisionals apunten també a un creixement en el volum de negoci del Saló de l’Automòbil, que l’any passat va arribar als 5,4 milions d’euros. En conèixer les dades, la consellera d’Agricultura ha apuntat que, “un any més, la Fira de Sant Josep ha servit per aplegar i projectar el sector agroalimentari català, una mostra de l’estímul, la innovació i el dinamisme que hi ha entre els professionals i que s’ha palpat aquests dies a la Fira”.

Els resultats del sondeig denoten també que un 80% dels expositors presents en aquesta edició han manifestat la seva intenció de tornar a la propera Fira de Sant Josep, alhora que un 91% valoren com a bé o molt bé tant l’organització com el desenvolupament global del certamen. La Fira de Sant Josep també ha estat un èxit d’assistència, ja que l’estimació provisional de visitants és de 180.000 persones, un 20% més que en l’edició de 2016, quan van ser 150.000. “Agraïm els imponderables, el bon temps, però les xifres demostren que hi ha hagut negoci i transaccions, que és l’objectiu de les fires potents”.

Internacionalització del certamen

En resposta a les preguntes dels periodistes sobre la internacionalització del certamen, Meritxell Serret ha reconegut que des de la conselleria ho veurien “amb bons ulls, perquè la Fira és un certamen clau per al desenvolupament de la comarca i del sector agroalimentari català”, i ha apuntat que Prodeca podría guiar aquesta internacionalització, “com ho fa amb l’acompanyament de les empreses que volen sortir a l’exterior”.

La 145a Fira de Sant Josep ha ofert enguany altres dades importants, com els 300 inscrits al II Aplec de Joves al Camp (100 més que la primera edició), que va ser inaugurat per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, i que consolida Mollerussa com la capital de debat sobre el relleu generacional al sector agroalimentari. A més, la Fira ha tornat a ser un referent en les noves tècniques i la innovació en el sector agrari gràcies a la segona edició de l’Innoespai, que organitza l’IRTA, i a la presentació de vuit noves màquines en el certamen.

Cal assenyalar que aquesta 145a edició ha tingut un total de 304 expositors entre la zona exterior, els pavellons firals i el Saló de l’Automòbil, dada que suposa un increment del 7% respecte a l’anterior edició. Alhora, la superfície d’exposició ha crescut també un 18% respecte a l’any passat i ha arribat als 23.000 metres quadrats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: