Neus Munté defineix la Fira de Sant Josep de Mollerussa com un ‘certamen de referència a nivell internacional’

La consellera de la Presidència de la Generalitat, Neus Munté, ha assegurat que la Fira de Sant Josep de Mollerussa “s’ha consolidat al llarg dels temps com un gran aparador, una fira de referència a nivell internacional”, i ha confessat que “la voluntat del Govern és oferir oportunitats a tothom per reforçar sectors estratègics com el sector agrari”.

La consellera de la Presidència ha fet aquestes afirmacions durant la inauguració de la 145a edició de la Fira de Sant Josep en un acte que ha tingut lloc al Centre Cultural de la ciutat i on ha destacat “l’important impacte del sector agrari en termes d’equilibri territorial i de cohesió social”.

Munté ha reconegut, però, que “el sector no està exempt de reptes i de dificultats”, i ha esmentat al respecte el relleu generacional, l’aprofitament de les noves tecnologies, la preservació dels recursos davant el canvi climàtic, la recerca, una ocupació de qualitat i unes bones infraestructures. Per això, ha assegurat que el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya és una mostra del “compromís del Govern amb el sector agrari”.

Per la seva banda, l’alcalde de Mollerussa i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha reconegut que 145 fires de Sant Josep, 37 salons de l’automòbil i 16 borses de cereals “són números que es diuen molt fàcilment, però que són molt difícils d’aconseguir”, i ha explicat que si Mollerussa no hagués dit sí a l’arribada del tren fa 156 anys o al reg de la primera finca un any després, “ara no seríem on som”.

Marc Solsona ha detallat les potencialitats de la Fira de Sant Josep d’enguany, “una fira professional que es fa en un entorn urbà, i aquest és el nostre tret distintiu que ens fa una fira única, diferenciada i singular”. El creixement del 7% en el nombre d’expositors (304 en aquesta edició) i del 18% en superfície del recinte firal (23.000 metres quadrats aquest any), la renovació del conveni amb FEMEL i APRICMA i el nou acord de col·laboració amb l’Associació d’Empreses d’Automoció, l’aposta de futur amb l’Aplec de Joves, les 14 jornades professionals i la Borsa de Cereals marquen aquesta 145a edició del certamen. “Les fires són també un estat d’ànim, i amb aquestes xifres és veu que l’estat d’ànim és bo”, ha dit.

Bones previsions

A més a més, l’alcalde de Mollerussa ha apuntat que les previsions de bon temps “ens poden fer superar els 150.000 visitants que vam tenir l’any passat”, i ha parlat de la nova App que s’està posant a prova a la Fira com un servei més als visitants i a les empreses presents perquè, a banda de les notificacions i la informació, “ens permetrà fer enquestes per fidelitzar els expositors i per fer la fira més confortable als visitants”.

L’alcalde de la ciutat ha apuntat que “Mollerussa és i vol continuar sent un referent firal i econòmic de les Terres de Lleida, però per a què el territori sigui competitiu necessitem millorar les infraestructures”, i ha traslladat a la consellera la necessitat d’invertir en l’A-2, la N-240, la línia fèrria Lleida-Manresa, i la possibilitat de beneficiar-se de la connexió al corredor del Mediterrani. En aquest sentit, ha puntualitzat que “el nou estat català s’haurà de bastir en l’equilibri territorial i en poder crear riquesa en qualsevol lloc del país”.

L’acte oficial d’inauguració de la 145a Fira de Sant Josep de Mollerussa, celebrat al Centre Cultural, ha comptat amb la presència de la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret; del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; del delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; de la subdelegada del Govern, Imma Manso; del director de Fira Mollerussa, Poldo Segarra, i un bon nombre de diputats, alcaldes i delegats territorials de la demarcació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: