JARC-COAG organitza el 1r Premi a la Millor Poma Golden

El cap sectorial de la fruita dolça de JARC-COAG, David Borda, ha presentat en roda de premsa a Lleida el 1r Premi Internacional a la Millor Poma Golden, organitzat per l’organització agrària, amb la col·laboració de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA). A més, el dia  24 de març es farà a la capital del Segriá una jornada sobre la qualitat sensorial de la fruita dolça.

Els objectius de l’organització agrària en plantejar aquest acte són posar en relleu la poma guanyadora i la millor valorada en el tast popular, i aconseguir que es valori molt més la qualitat de la fruita. Aquesta, s’ha de basar més en el sabor, i mai exclusivament en els atributs visuals. Aquest canvi en l’estimació s’ha de potenciar des de tots els fronts possibles, des dels productors als consumidors, i especialment des de la distribució.

“Volem que la distribució centri la seva estratègia de venda en oferir fruita amb sabor. Si als lineals tenim sempre assegurada la qualitat, tots ens sortirem guanyant”, ha afirmat Borda.

Tast popular

Així mateix, cal destacar la feina dels productors per la millora contínua de la qualitat. En aquest sentit, JARC-COAG ha anunciat que la jornada del dia 24 conclourà amb un tast popular de les 5 pomes finalistes del guardó, que comptarà amb representats de la gastronomia i la distribució.

Per la seva part, l’IRTA avala el premi, assessorant al grup d’experts que avaluaran els aspectes que defineixen la qualitat. També oferirà el resultat del tast popular.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: