Agricultura presenta al sector la proposta d’Observatori de Preus de la Fruita Dolça per a treballar-la conjuntament

En el decurs de la Taula Sectorial Agrària de la Fruita Dolça, celebrada a Lleida, el Departament d’Agricultura ha presentat al sector la proposta de nou Observatori de Preus de la Fruita Dolça, com a instrument de coneixement i transparència del mercat fructícola, per a la implementació i desenvolupament del qual s’ha demanat la col·laboració i la implicació del sector per tal que sigui una eina realment efectiva.

En aquesta reunió també s’han presentat les tres circumscripcions econòmiques de fruita dolça a Catalunya creades pel Departament d’Agricultura, i que ja van ser anunciades per la consellera Meritxell Serret en el Paralament. El sector ha valorat molt positivament aquesta iniciativa, ja que es tracta d’instruments que han de permetre la millora de la comercialització de la fruita dolça, ja que es permetrà establir extensions de normes. El sector s’ha compromès a treballar-hi conjuntament.

El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, ha assenyalat que la conselleria “explotarà fins al límit totes les eines que són a la nostra mà per a ajudar el sector a remuntar la situació. Farem tot el que puguem fer”. En aquest sentit, s’ha recordat que el proper 14 de març, la jornada ‘Anàlisi de mercat de la fruita dolça’, que se celebrarà a Barcelona i que s’emmarca en el Codi de Bones Pràctiques Comercials al llarg de la Cadena Alimentària a Catalunya (CBPC), es dedicarà en aquesta ocasió a la fruita dolça amb l’objectiu de millorar la transparència de la cadena de valor.

Fruita a les escoles

A més, en la Taula s’ha informat del Programa de Fruita a les Escoles per al curs 2016-2017, en què participen 1.117 escoles, amb 266.308 alumnes beneficiaris i que compta amb un pressupost total de 2,49 milions d’euros.

Altres temes que s’han tractat són l’increment del preu de les retirades de la campanya 2017-18 i la innovació en el sector de la fruita dolça, amb la nova convocatòria d’ajuts a projectes demostratius, els projectes col·laboratius d’innovació i les activitats de transferència i formació programades per a aquest 2017.

Per la seva part, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) ha explicat la proposta d’estudi del potencial de les varietats i les tècniques de postcollita més adients per a poder exportar a mercats com el de la Xina.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: