S’inicia el termini de presentació de sol·licituds d’autoritzacions per a noves plantacions de vinya

Des de principis d’aquest mes de febrer està obert el termini de presentació de sol·licituds d’autoritzacions de noves plantacions de vinya, que es podran presentar fins al 15 de març  i seran resoltes abans de l’1 d’agost. Aquest any es farà el segon repartiment des de l’entrada en vigor del règim d’autoritzacions en el marc de la Unió Europea.vinyes-cartoixa-escaladei-6

Segons la resolució emesa des del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, la convocatòria d’enguany fixa un total de 4.989 hectàrees de nova plantació que es repartiran en el conjunt de l’Estat, una superfície força superior a la que es va concedir en la convocatòria anterior, la qual va ser de 4.173 hectàrees.

El Departament d’Agricultura  dóna suport a la petició de limitar les noves plantacions al Consell Regulador del Cava, per evitar desequilibris productius que poguessin conduir a una crisi en aquest sector de cara al futur i per prestigiar el producte en els mercats internacionals. Així mateix, lamenta que el Ministeri d’Agricultura no hagi creat enguany els mecanismes per poder acceptar aquesta limitació.

Per això, la conselleria està treballant per fer possible que les DO puguin adequar el creixement de les superfícies vitícoles a les seves necessitats, determinades pel risc d’oferta excessiva en el mercat o una devaluació significativa del producte, sense que perjudiquin a les altres DO amb les que coexisteixen.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: