El Departament d’Agricultura tanca el PDR català del 2015 amb una inversió total realitzada de 145 milions d’euros

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha tancat el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) del 2015 amb una inversió de 145 milions d’euros, un 7% més del pressupost previst inicialment, que era de 135,5 milions. Del total de la inversió, el 71,5% s’ha destinat a mesures incloses dins del Contracte Global d’Explotació, és a dir, a mesures destinades a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les explotacions agràries, que han passat dels 80milions d’euros pressupostats als 103 milions d’euros destinats finalment, amb un total de 19.641 beneficiaris.dscn4925

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que ha fet balanç del tancament del PDR i de les principals línies d’actuació en aquest primer any de legislatura, ha manifestat que “aquest increment respon a la determinació del Departament d’Agricultura per prioritzar els ajuts a les explotacions, fet que s’ha traduït en un increment de recursos durant aquest primer any de legislatura”.

Incorporació de joves

A més, aquest any s’han atès totes les sol·licituds d’ajuts per a la incorporació de joves de la convocatòria del 2015, un total de 712 amb un import de 20,3 milions d’euros. Pel que fa als plans de modernització, s’han resolt 1.125 i s’hi han destinat prop de 40 milions. “Hem incrementat tant en imports dels ajuts com en número de beneficiaris”, ha afirmat la consellera.

Ramaderia i agricultura ecològiques

Quant als ajuts a la ramaderia ecològica, s’han atès la totalitat de les sol·licituds d’ajut, un total de 461, que han rebut 3,8 milions. I també s’han resolt tots els ajuts sol·licitats per Zones amb Limitacions Natural, 4.932, a les quals s’ha destinat 11,8 milions.

Pel que fa a l’agricultura ecològica, el pressupost destinat ha passat dels 625.000 euros previstos a 5,5 milions. Tot i això, l’increment de sol·licituds ha obligat a aplicar una compensació parcial de primes per poder atendre-les totes, de la mateixa manera que als ajuts per a mesures agroambientals, per a les quals s’han destinat prop de 20 milions a 10.692 beneficiaris, respecte els 5.533 de l’any anterior que es va rebre l’ajut.

Meritxell Serret ha destacat “l’esforç pressupostari realitzat poder atendre el màxim d’ajuts sol·licitats pel sector” i compensar la retallada del 75% aplicada per l’Estat, concretament 173 milions d’euros per a tot el programa del PDR. Serret ha subratllat que “amb aquesta gestió es garanteixen molt més les convocatòries de totes les línies d’ajuts del PDR fins al 2020”. A aquestes xifres cal afegir el 264 milions que s’han destinat al sector en ajuts directes de la PAC.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: