El Departament d’Agricultura sol·licita a Brussel·les la circumscripció econòmica per al sector català de la fruita

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha tramitat al Ministeri la sol·licitud de la circumscripció econòmica de la fruita per a Catalunya, que ara haurà de ser aprovada per la Unió Europea. Aquest és un dels instruments que ha de permetre millorar la comercialització de la fruita dolça, ja que es podrà establir una extensió de normes d’obligat compliment, sobre les característiques del producte que va al mercat, acordades per tot el sector. Això permetrà incidir en la regulació del mercat en moments de crisi de preus i ajudarà a prevenir-les.dscn4896

La sol·licitud de la circumscripció econòmica a Catalunya inclou la poma, la pera, el préssec i la nectarina i s’ha fet a través d’AFRUCAT, l’associació catalana de les empreses productores i comercialitzadores de fruita, que agrupa, a través de les 44 organitzacions de productors sòcies, prop del 60% de la producció de fruita dolça.

Compromís del DARP

La tramitació de la circumscripció econòmica és un dels compromisos assumits pel DARP i el conjunt del sector, en el marc de la Taula Sectorial de la Fruita Dolça, per a millorar el funcionament i la transparència dels mercats.

En aquesta línia, el Parlament de Catalunya va aprovar ahir la Llei del Pla estadístic de Catalunya 2017-2020, que estableix que els preus agroalimentaris són d’interès estadístic per a la Generalitat. Aquesta declaració obliga als operadors a facilitar a l’Observatori de preus agroalimentaris els preus de compra i venda de les produccions, amb la qual cosa es farà més transparent el mercat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: