El Partit Demòcrata reclama a la ministra d’Agricultura que no retalli el pressupost de les assegurances agràries

El portaveu d’Agricultura del Partit Demòcrata al Congrés dels Diputats, Toni Postius, ha reclamat a Isabel García Tejerina, ministra d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient “que no retalli el pressupost de les assegurances agràries per al 2017”. Postius ha alertat a la ministra que “si no corregeix el seu propòsit, les assegurances agràries s’encariran entre un 15 i un 17%”.

Postius ha criticat que el pressupost del pla anual d’assegurances agràries per al 2017 contempla reduir 56 milions d’euros, “passant de 268 milions d’euros actuals a 212 milions i encarint així entre un 15 i un 30% les pòlisses”. Davant d’això, el diputat ha demanat a Tejerina que “rectifiqui” i que mantingui la despesa de l’any 2016, i no baixar dels 268 milions d’euros. “Si no rectifica, milers d’agricultors de Catalunya i especialment de Lleida en patiran les conseqüències”, ha avisat el portaveu del Partit Demócrata en un comunicat.

D’altra banda, Toni Postius ha exigit a la ministra d’Agricultura que actuï davant la regularització catastral en zones rústiques “que dscn0781comporten revaloritzacions exagerades i desproporcionades, i que castiguen agricultors i ramaders”. “Des del Partit Demòcrata li demanem que actuï, perquè els pagesos i ramaders de Lleida, concretament els d’Horta de Lleida, que ja paguen l’IBI més car de tot Espanya”, ha afegit.

Finalment, el diputat de Lleida ha destacat que la supressió del sistema de quotes làcties, “ha causat una gran incertesa en el sector”, així com “uns preus per sota dels costos de producció, per les condicions que imposen les industries làcties en els nous contractes que signen amb els ramaders”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: