La consellera Meritxell Serret lliura els premis PITA 2016, que reconeixen la innovació tecnològica agroalimentària

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, va lliurar el dijous 15 de desembre els Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA 2016), que han celebrat la 15a edició al Monestir de Poblet, en el marc de la jornada ‘Diada de la innovació agrària i agroalimentària’.dscn1140

El Departament d’Agricultura convoca anualment aquests premis amb l’objectiu de distingir i reconèixer les empreses agràries o les seves entitats associatives, les agroindústries i les persones joves emprenedores i amb esperit innovador, que hagin incorporat en el procés productiu noves tecnologies, processos que assoleixin millores rellevants en la competitivitat, preservació ambiental i les bones pràctiques, i que alhora suposin l’obtenció i la garantia de resultats beneficiosos pel que fa a l’economia, l’ergonomia, la qualitat, la seguretat o la sostenibilitat de les produccions.

En l’acte del dia 15, la consellera ha destacat que aquests premis mostren que “el sector agroalimentari és innovador, amb una capacitat d’adaptació constant, que el fa cada vegada més competitiu i sostenible arreu del territori”. Serret ha reconegut el compromís i determinació dels premiats, “i de tots aquells que s’hi han presentat”. Per afegir que “els vostres èxits són èxits del país, que contribueixen al creixement econòmic, a la sostenibilitat i a fer una societat més justa, equilibrada i pròspera”.

Amb els premis PITA, el Departament d’Agricultura pretén aconseguir referents per al sector agrari pel que fa al procés d’innovació tecnològica i, alhora, incentivar aquests actuacions entre les empreses agroalimentàries, a fi que Catalunya disposi d’un sector agroalimentari cada vegada més enfortit, capaç de competir en els mercats i de contribuir a la generació d’ocupació, benestar i equilibri territorial.

Els primers premis estan dotats amb la quantitat de 6.000 euros cadascun, i els finalistes, amb 2.000 euros cadascun, i els premiats en aquesta XV edició dels PITA, en la qual es van presentar un total de 23 candidatures, han estat:

  • Modalitat d’Agroindústria

Guanyador

Agrienergia, SA – Banyoles (Pla de l’Estany)

Pel desenvolupament d’una nova farina de sègol que millora la qualitat del pa de sègol, controlant des del conreu del sègol, la recepció i la mòlta fins a la seva barreja.

Finalista

Pescadors de Roses, SLU – Roses (Alt Empordà)

Per la implementació d’innovacions sobre la tipologia del producte elaborat com són el fumet de peix o el carpaccio de gambes i la seva comercialització.

  • Modalitat Empresa Agrària

Guanyador

Agropecuaria Montgai, SL – Balaguer (Noguera)

Per la implantació, en una explotació de vedells d’engreix, d’una menjadora eficient, dissenyada per reduir el malbaratament del pinso i millorar-ne l’eficiència alimentària.

Finalista

Associació Agrària Ecològica de Muntanya- Sant Llorenç de Morunys (Solsonès)

Per la introducció del cultiu de poma a zones de muntanya en producció agrària ecològica, creant una marca pròpia i comercialitzant en comú.

  • Modalitat Jove Emprenedor Innovador

Guanyador

Maurici Cot Borràs – Llinars del Vallès (Vallès Oriental)

Per la creació d’un producte de pastisseria de qualitat lliure de gluten i lactosa, artesà i inclusiu, apte per a tothom.

Finalista

Gerard Garreta Argerich de Cal Gravet, SCP – Saga (Cerdanya)

Per la implementació en una explotació de carn de vacum, ecològica i de qualitat, una granja de gallines ponedores, en llibertat i amb alimentació ecològica, comercialitzant els ous al mercat local en botigues, restaurants i particulars.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: