JARC-COAG creu que la nova taxa per tramitar els Plans de Gestió de les dejeccions ramaderes és injustificada

JARC-COAG qualifica d’injustificada la nova taxa proposada pel Govern per a la tramitació o la modificació dels Plans de Gestió de les dejeccions ramaderes, inclosa en Llei d’Acompanyament del Pressupost presentada el passat dimarts al Parlament.per-tot-el

L’organització agrària critica que “la mesura s’hagi presentat sense cap tipus de debat amb els representants dels productors, utilitzant, com ja és massa comú, la porta de darrere de la Llei d’Acompanyament dels Pressupostos”.

El Cap Sectorial del porcí de JARC-COAG, Jaume Bernis, comenta que “la Generalitat ha volgut justificar la creació de la taxa adduint una major càrrega administrativa, quan en realitat fa molt de temps que els ramaders presentem els plans de gestió de les dejeccions”.  A més, l’entitat recorda que enguany per facilitar la gestió d’aquest tema s’ha introduït una eina telemàtica que hauria de reduir els tràmits administratius.

Nova càrrega al productor

Bernis destaca que la taxa afegiria una nova càrrega al productor, estigui o no integrat, el qual sempre acaba sent l’únic agent de la cadena penalitzat en l’àmbit de la gestió de les dejeccions. Així, les inversions necessàries després del tancament de les plantes de tractament de purins, el cost d’elaboració dels plans de gestió i ara la taxa per la seva tramitació, “tot sempre recau sobre el ramader, que és qui ho té més difícil per repercutir el sobrecost en el preu de venda del seu producte”.

La mesura preveu que els ramaders hagin d’abonar entre 15 i 200 € per tramitar o modificar el pla en funció de les dimensions de l’explotació. El major gravamen recauria sobre les explotacions de porcí i aviram. Així, una granja de porcí de més de 2.000 places d’engreix amb animals de més de 30 quilos hauria de pagar una taxa de 200 euros per presentar o modificar el pla de dejeccions, aquest darrer aspecte tindria una afectació recurrent donat que les variacions són un fet habitual.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: