Els talls magres de la carn de porc poden contribuir a mantenir uns nivells normals de colesterol sanguini

Recentment, s’ha celebrat el 38è Congrés Nacional de SEMERGEN, amb un taller sobre les propietats de la carn de porc impartit per Rodrigo Abad Rodríguez, metge de família al Centre de Salut de Pola de Siero, a Oviedo, i coordinador nacional del Grup de Tutors de SEMERGEN; i Vicente Pascual Fuster, metge de família al Centre de Salut Pateller, a Castelló, i membre del Grup de Treball de Lípids de SEMERGEN. En la conferència impartida, titulada “Evidències actuals sobre els aspectes nutritius de la carn de porc”, s’han desmuntat alguns dels mites i creences populars més estesos en la població al voltant d’aquest producte.images

El doctor Abad ha explicat que “els talls magres de la carn de porc, com el llom, són baixos en greixos saturats, i un menor consum d’aquestes contribueix a mantenir nivells normals de colesterol sanguini. La carn de porc de capa blanca és una valuosa herència cultural de la nostra Dieta Mediterrània que hem de potenciar”.

També ha afegit que “la carn de porc de capa blanca i els seus productes derivats aporten proteïnes, vitamines i nutrients necessaris per al creixement i el desenvolupament dels nens”, destacant a més que “els talls magres del porc poden començar a introduir-se en l’alimentació dels nens a partir dels 6 mesos d’edat”.

En etapes més avançades del creixement dels nens, el consum d’entrepans de productes derivats del porc, com el pernil, Rodrigo Abad ha assenyalat que “pot ser una bona alternativa durant l’esbarjo matutí o el berenar, ja que aporten hidrats de carboni d’absorció lenta i proteïnes, molt més cardiosaludables que altres preparats industrials dels que últimament s’alimenten els nostres escolars”.

Nutrients d’elevada qualitat nuricional

Per la seva part, el doctor Pascual Fuster ha afirmat que “la carn de porc de capa blanca i els seus productes derivats aporten nutrients d’elevada qualitat nutricional, com proteïnes d’alt valor biològic, minerals i vitamines del grup B”. Així mateix, ha dit que “la carn de porc té l’avantatge de comptar amb una gran varietat de formes de preparació, adaptant-se a diferents patrons alimentaris, dietes més específiques i gustos de tot tipus, sent un producte fonamental de l’alimentació i gastronomia espanyola”.

Finalment, durant la conferència s’ha tractat l’encaix de la carn de porc a la Dieta Mediterrània. Segons Vicente Pascual Fuster, que ha col·laborat en el desenvolupament de l’estudi sobre prevenció amb Dieta Mediterrània PREDIMED, els talls magres de la carn de porc “es poden consumir de 2 a 4 racions a la setmana” dins del patró de dieta variada i equilibrada, caracteritzada per la inclusió d’aliments frescos, d’origen local i poc processats.

Font: Interporc

Jesús Domingo, vicepresident d’Agroprés

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: