Serret anuncia que el Departament d’Agricultura iniciarà la catalogació dels camins ramaders de Catalunya el 2017

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha anunciat que el Departament iniciarà l’any que ve la catalogació dels  camins ramaders de Catalunya, una xarxa de més de 20.000 camins “que és una infraestructura fonamental per al país, que hem d’aprofitar econòmicament, socialment i ambientalment, ja que pot aportar molts recursos per al desenvolupament del territori”. La consellera ho ha explicat, a Tremp, en l’acte de cloenda del I Congrés sobre Transhumància i Camins Ramaders de Catalunya, que han organitzat la Fundació del Món Rural i l’Institut de Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i l’Aran (IDAPA).unnamed

Serret ha destacat que “cal seguir treballant de manera compartida i en xarxa amb tots els agents implicats, del sector i del territori” per tal de desenvolupar eines per a la preservació de la xarxa de camis ramaders, que “són un important patrimoni natural, cultural i històric del país”. La consellera ha manifestat que “cal catalogar i promocionar aquesta gran infraestructura i donar-la a conèixer al conjunt de la societat”.

Meritxell Serret ha reconegut tota la feina feta per la Fundació del Món Rural, que des de l’any 2009 impulsa el projecte “Els camins ramaders i de la transhumància a Catalunya” amb l’objectiu valorar, recuperar i garantir el manteniment d’aquest patrimoni.

La consellera ha destacat el paper fonamental i estratègic de la ramaderia extensiva com a sector productiu i per la seva aportació a la gestió sostenible del medi. Serret ha insistit en la conveniència d’enllaçar la transhumància  i la xarxa de camins a  nous usos i tendències com a font de desenvolupament local, com són la producció de proximitat, el turisme rural, el manteniment d’espais naturals o la divulgació cultural.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: