La crisi del PSOE i l’agricultura

Avui mateix, 29 de setembre, parlant amb uns amics, tècnics agraris, tot assistint a la Fira de Sant Miquel de Lleida, després d’una jornada sobre comercialització externa de fruites fresques, ens preguntàvem: Com afectarà la crisi interna del PSOE a l’agricultura nacional?

Hem arribat a la conclusió que d’una manera directa, de cap manera, però el fet que jo escrigui aquesta nota i vostè l’estigui llegint-la revela la morbositat política que ha despertat la crisi interna del PSOE a tot el país.

No obstant això, el que sí va a tenir molta repercussió en l’agricultura espanyola no és qui es quedarà al final al capdavant del PSOE, sinó que s’accentua la crisi política nacional amb aquest nou conflicte. Ningú sap què passarà ara, si la guerra interna provocarà un possible suport al Govern de Rajoy o unes terceres eleccions o un Govern d’esquerres. El que sí se sap és que aquest país, i en concret el sector agrícola-ramader, no pot seguir esperant que els polítics es decideixin.

Fins ara, amb més o menys fons i cintura política, cal reconèixer que tenim una ministra que ha sabut estar, des del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) s’ha pogut anar capejant el temporal perquè els Pressupostos estaven aprovats i les principals partides per al sector estaven garantides, però els Comptes de l’Estat s’acaben i ningú sap què passarà i ni tan sols com afectarà una pròrroga de les mateixes.

I bona prova d’això és que ja s’està parlant que el MAGRAMA podria retallar un 10% les ajudes a les assegurances agràries. I ja se sap que, en temps convulsos, Montoro i De Guindos són capaços de retallar d’allà on puguin per estalviar diners per a Europa, que certament els està pressionant.

La crisi interna del PSOE, com abans ho ha estat la corrupció, és molt més que morbo, és un reflex d’un país on la política no és un exercici de responsabilitat cap als ciutadans, sinó d’irresponsabilitat cap a tots els espanyols. Això si que afecta directament l’agricultura de l’Estat.

Jesús Domingo, vicepresident i soci d’Agroprés

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: