JARC-COAG reclama a Isabel García Tejerina que el Ministeri torni a fer la seva aportació econòmica al PDR català 2014-20

JARC-COAG reclama a la ministra d’Agricultura en funcions, Isabel García Tejerina, que el seu Ministeri recuperi l’aportació econòmica al Programa de Desenvolupament Rural (PDR) català 2014-20, que s’ha reduït un 74% en relació al període anterior. El Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) només aporta 59 milions, xifra del tot insuficient, segons JARC-COAG, per donar resposta a les necessitats productives dels agricultors i ramaders professionals de Catalunya.dscn8005

L’organització agrària considera que el percentatge del 2,1% que el Govern de l’Estat destina al sector agrari espanyol s’hauria d’incrementar, perquè es puguin dotar a Catalunya de recursos suficients els ajuts imprescindibles per garantir el suport a la incorporació de joves, als ajuts per fer inversions, a les mesures agroambientals, a les Indemnitzacions Compensatòries (IC) per a zones desfavorides i a la producció ecològica.

Des de JARC-COAG es va demanar una trobada amb la ministra d’Agricultura, aprofitant la seva presència a Lleida per clausurar la 62a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel, per exposar-li les reivindicacions. Després que García Tejerina l’hagi declinat, l’organització agrària  es reunirà pròximament amb representants del MAGRAMA a Madrid per traslladar-li les seves peticions.

Pèrdua de fons europeus

Un altra de les reivindicacions que l’organització li farà arribar al MAGRAMA és que vetlli perquè no es tornin a perdre fons europeus de desenvolupament rural per una mala gestió dels recursos. Del PDR 2007-2013, el Ministeri ha deixat d’utilitzar 368 milions d’euros que no s’han usat per altres Comunitats Autònomes perquè no ha activat cap mecanisme de redistribució dels diners d’altres autonomies.

El president de JARC-COAG, Francesc Boronat, qualifica de “totalment inacceptable que per culpa del Ministeri s’hagin perdut més diners dels que tenim assignats a Catalunya, mentre que aquí s’han hagut de denegar o retallar ajuts molt importants per falta de pressupost”. JARC–COAG demanarà al MAGRAMA que vetlli per l’execució dels fons europeus, evitant que es perdin uns diners tan necessaris per al camp català.

L’organització agrària recorda que a Catalunya entre 2012 i 2013 es van denegar prop de 1.500 sol·licituds de l’ajut per fer inversions per falta de pressupost. L’any següent no es va poder convocar aquesta línia i només es va donar suport a la incorporació d’una vintena de joves i es van retallar diversos ajuts agroambientals, que continuen ara amb una reducció mínima del 20%.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: