Una anivelladora de camins guanya el 20è Premi a la Innovació Tecnològica de la Fira Agrària de Sant Miquel

Una anivelladora de camins, presentada per l’empresa Alquileres Villalba, SL, ha estat la guanyadora del 20è Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el Disseny de les Màquines Agrícoles i dels Equips de la Indústria Agroalimentària, convocat per Fira de Lleida, amb la col·laboració de la demarcació de Lleida del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya i el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Industrials de Lleida, en el marc de la 62a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i del 31è saló Eurofruit. El segon premi ha estat per a la firma Tallers Antoni Miquel, SL per un sistema d’assistència a l’operador de carretons i el tercer guardó ha correspost a HEMAV, SL per un dron de rotor i un altre d’ala fixa.1er-premio-sant-miquel-2006

El primer premi, dotat amb 1.000 euros i diploma, ha correspost a l’empresa Alquileres Villalba, SL, de Remolinos, a Saragossa (pavelló 2, estand 2013), per l’anivelladora de camins marca CHAPTOOLS, per la seva funcionalitat, robustesa, economia d’ús, resposta a la millora de camins rurals, facilitat de maneig i la millora de la seguretat en els desplaçaments dins de les explotacions agràries. A més, la màquina permet una gran productivitat (de quatre a cinc vegades més que una motoanivelladora convencional) i una reducció dels costos operatius i de manteniment.

Manipulació segura de mercaderies

El jurat ha decidit atorgar el segon premi, dotat amb diploma a la firma expositora, a Tallers Antoni Miquel, SL, de Sidamon (pavelló 4, estand 4006), pel LINDE Safety PILOT, el sistema d’assistència a l’operador de carretons dièsel i elèctriques de manutenció per la manipulació segura de les mercaderies en l’àmbit agroalimentari, que permet controlar en tot moment, de manera automàtica i segura, els límits del vehicle, ja que en temps real calcula quina és l’alçada, la càrrega i l’angle màxim permès, segons la capacitat nominal de la carretilla.

El tercer guardó, dotat amb un diploma, ha correspost a HEMAV, SL, de Castelldefels (pavelló 4, estand 454b), pels drons de rotor i ala fixa, per la captació, processat i gestió d’informació agronòmica. L’aparell permet conèixer l’estat del cultiu, processar la informació i presentar-la a l’agricultor en format físic i digital. Els drons obtenen una resolució molt superior als mitjans convencionals d’obtenció de dades, satèl·lit i avioneta i permet fer el servei en explotacions petites i mitjanes.

Millores i avenços

Aquest premi es planteja com un reconeixement a l’esforç per oferir millores i avenços per part del sector de la indústria i la maquinària agroalimentàries i alhora com un incentiu de cara als expositors del saló que presenten equipaments innovadors.

Fira de Lleida lliurarà el premi en la cerimònia de cloenda de la 62a Fira Agrària de Sant Miquel i del Saló Eurofruit 2016, fires que se celebren en el recinte de Fira de Lleida del 29 de setembre al 2 d’octubre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: