La consellera d’Agricultura valora amb el sector lleter una estratègia compartida per afrontar el futur amb garanties

7e4ee651-9983-44c3-acd8-8465d8cd50fdEl sector lleter català ha de guanyar quotes de mercat i per a aconseguir-ho cal que els ramaders lleters es reorganitzin i s’agrupin per a tenir més capacitat d’influència per a valorar el seu producte en els mercats. Aquesta ha estat una de les principals conclusions de la reunió que s’ha celebrat entre el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat i el sector, en el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida. La consellera Meritxell Serret, que ha encapçalat la reunió, s’ha compromès a treballar “colze a colze” amb el sector per a trobar el model d’organització més idoni. D’altra banda, també s’ha parlat de com millorar la interlocució entre tots els agents de la cadena.

Recuperació del consum de llet

Una altra de les línies d’actuació que s’han considerat necessàries i urgents és la recuperació del consum de la llet, que passa per prestigiar-la com a producte de qualitat i saludable i incrementar-ne el seu consum entre la población.

Aquesta és, precisament, una de les línies de treball que està desenvolupant el grup d’experts, en el qual participen Administració, representants dels diferents agents de la cadena, des del productors a la indústria, i científics i investigadors. La consellera ha explicat la campanya de promoció del consum de la llet, elaborada pel Departament d’Agricultura, que dóna a conèixer els beneficis dels làctics.

En la reunió també s’ha destacat el treball que està fent el grup d’experts per a organitzar unes “Jornades per a la millora del sector productor de llet català”, amb l’objectiu de promoure la creació d’organitzacions de productors locals (OPL) al territori. I pel que fa a la millora de l’eficiència de les explotacions, el grup d’experts està analitzant els principals factors que condicionen la rendibilitat de les explotacions i té previst, amb el suport del DARP, fer una campanya d’informació i divulgació per a definir línies d’actuació en el conjunt del sector.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: