El Saló de Tarbes i Fira de Lleida signen un acord en el marc de la Fira de Sant Miquel per reforçar la seva col·laboració

Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida, i Cédric Abadia, director del Saló de l’Agricultura de Tarbes han signat en el marc de la Fira de Sant Miquel i Eurofruit un acord destinat a reforçar la col·laboració entre les dues institucions firals, i més genèricament, entre els territoris català i francés.acord-fira-de-lleida-salo-de-tarbes

Ros ha remarcat que aquesta aliança és un factor de potenciació econòmica de les parts signants, mentre que Cédric Abadia ha recordat els vincles històrics entre ambdues fires i ciutats, que es remunten a fa més de dues dècades.

Entre altres accions, el conveni facilitarà la promoció de diverses empreses expositores de la Fira de Sant Miquel, sota el paraigua de Fira de Lleida, a les properes edicions del saló francès, a les que hi viatjarà una delegació de la Institució firal lleidatana per promocionar la Fira de Sant Miquel i Eurofruit. De la seva banda, el Saló de Tarbes serà present en futures edicions de la Fira de Sant Miquel.

L’acord -la durada del qual s’estipula per un període de quatre anys- dóna continuïtat a la històrica col·laboració entre la Fira de Lleida i el Saló de l’Agricultura de Tarbes, concretada en les deu edicions del Saló Hispano-Francès Agrícola dels Pirineus, creat el 1991 dins el programa comunitari Interreg Pirineus. Aquest certamen es va celebrar alternativament a les ciutats de Tarbes i Lleida, així com en els sis anys de la Plataforma d’Esdeveniments dels Pirineus (PEP), creada el 2008 amb el suport del Programa de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra 2007-2013 (POCTEFA).

El Saló Agrícola de Tarbes acull anualment més de 300 expositors i de 50.000 visitants, i entre les activitats principals que acull cal destacar les jornades tècniques, concursos ramaders i mostres i tallers gastronòmics.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: