Agroprés coorganitza un workshop sobre la fruita dolça durant la Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida d’enguany

WORKSHOP DE LA FRUITA DOLÇA 

CERCANT EQUILIBRIS. Innovació, competitivitat, internacionalització.

Saló de Congressos de Fira de Lleida. Dijous,  29 de setembre de 2016

 

Organitza: Afrucat-Associació Empresarial de Fruita de Catalunya. Agroprés. ETSEA-Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agraria.

ICEA-Institució Catalana d’Estudis Agraris. BusinessAGRO. e-Comercio Agrario. Sieteagromarketing.com

 Col·labora: IRTA-Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Generalitat de Catalunya-Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Prodeca-Promotors d’Exportacions Catalanes SA. Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación.

 Inscripció: Inscriviu-vos a Afrucat (mcortada@afrucat.com) o a Siete Agromarketing (business@sieteagromarketing.com).

 

Com arribar-hi: UBICACIÓ FIRA DE LLEIDA

Programa jornada: WORKSHOP FRUITA DOLÇA

Quan es parla de mercats, el concepte d’equilibri s’acostuma a representar com a l’intersecció entre l’oferta i la demanda. Si ens desplacem cap a un dels costats de la gràfica es guanyen diners, però cap a l’altre cantó sempre hi ha algú que hi perd. De vegades, la translació de les teories a la vida real no és tan senzilla, i pot passar que la pèrdua es doni vagis cap a on vagis.

La realitat del moment transcendent que viu la fructicultura ens ha portat a reflexionar de forma col·lectiva sobre el perquè del desequilibri. Així neix aquest primer Workshop entre Univesitat de Lleida, Afrucat i Agroprés. La segona part de la jornada té, però, entitat pròpia. Es tracta de dues tertúlies organitzades de la mà de Siete Agromarketing sobre el mercat xinès, la gran esperança i el gran repte tecnològic per a la fructicultura.

  

PROGRAMA DE LA JORNADA TÈCNICA

BLOC I: LA REALITAT DEL DESEQUILIBRI.
09:00 h. Recepció dels assistents.
09:30 h. Inauguració de la jornada.
10:00 h. Estudi de costos de producció en fruita.

Sr. José S.Millán; Professor de la UdL.

10:15 h. Cadena de valor en fruita de pinyol.

Sr. Julián Briz; Catedràtic de la UPM.

10:30 h. El mercat fruiter i la seva gestió.

Sr. Manel Simon; Director general d’Afrucat.

10:45 h. Taula rodona de debat de la situació.

Modera: Sr. Antoni Colom; ETSEA-FDET-UdL.

Sr. Xavier Miarnau; Enginyer Agrícola-Fructicultor.

Sr. Sisco Palau; President del Comité de fruita de pinyol d’Afrucat.

Sr. Simó Alegre; Director del FruitCentre.

Sr. Antoni Díaz; Director general d’Agricultura de la Generalitat.

Representant; de la Generalitat.

11:15 h. Pausa de fruita.
BLOC II: LES NOVES OPORTUNITATS. COMERCIALITZACIÓ SEGURA A LA XINA.
11:45 h. Presentació del bloc II.
12:00 h. Les claus guanyadores per poder arribar a la Xina.

Modera: Periodista agroalimentari.

La Caixa.

Syngenta.

Entitat d’Assegurances.

Empresa de Transports.

12:45 h. Taula d’experts en mercats internacionals.

Consultor Internacional.

Conseller Econòmic i Comercial de l’Ambaixada Espanyola a la Xina.

Sr. Josep Usall; Cap del Programa de Post-collita de l’IRTA.

Prodeca.

Sr. Manel Simon; Director general d’Afrucat.

Sr. Josep Presseguer; Director general de Fruits de Ponent.

13:45 h. Conclusions del WorkShop.
13:55 h. Còctel-Networking.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: