UP exigeix la convocatòria urgent de la Comissió Territorial d’Assegurances per l’augment de la pòlissa d’animals morts

Unió de Pagesos (UP) exigeix la convocatòria urgent de la Comissió Territorial d’Assegurances per tal de demanar explicacions a Agroseguro a causa de l’elevat augment de l’import de la pòlissa de la retirada i destrucció d’animals morts en determinades zones i orientacions productives.

La causa d’aquest increment desmesurat de la pòlissa és la prima taxada per Agroseguro i el càlcul de penalitzacions que aplica, diferents segons la zona. En alguns casos, l’augment de l’assegurança por arribar a un 300%. Per això, Unió de Pagesos reclama una informació exhaustiva dels conceptes que fan incrementar la pòlissa, que s’identifiquin i es concretin, i que es trobi una solució per als ramaders afectats ja que aquest augment desmesurat de l’import pot fer perillar i trencar l’actual sistema d’assegurança solidària en el territori.

Bioseguretat i solidaritat en el preu

UP recorda que el servei de la retirada i destrucció d’animals morts s’ha basat durant anys en dues premisses: la bioseguretat i la solidaritat en el preu, és a dir, el preu pagat pel ramader era independent de la ubicació de la granja, però l’any passat Agroseguro ja va aplicar el cost de les penalitzacions segons les zones, i aquest any ha calculat un capital assegurat en funció del cost que paga a les empreses del servei de la retirada i destrucció animals morts; per tant, ha trencat el principi de la solidaritat entre ramaders.

Tot i que les propostes i canvis de l’assegurança de la retirada i destrucció dels animals morts es debaten anualment en comissions en les quals hi participen el Departament d’Agricultura, Agroseguro, ENESA, el sector productor i empreses que retiren i destrueixen els animals morts i en les que es presenten les millores i canvis, i s’hi exposen dades mitjanes, no és fins la renovació de l’assegurança que es detecten increments en el cost de les pòlisses que han de pagar els ramaders.

Una resposta

 1. Hola,

  Ja he penjat la notícia al Twitter. Si me n’envieu més també les penjaré,

  Moltes gràcies,

  Nuria Ruiz

  PNL & Wine Specialist

  QUALIAVINS – Premium @CatalanWines

  _____

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: