Serret creu que l’ordre d’ajuts excepcionals que prepara el Ministeri per al sector lleter será perjudicial per a Catalunya

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha qualificat “d’inacceptable i molt perjudicial per al sector lleter català” l’odre d’ajuts que està preparant el Ministeri d’Agricultura per a estabilitzar el mercat, fomentar el desenvolupament sostenible i millorar la liquiditat de les explotacions lleteres. Serret ha denunciat que, tal i com el planteja el Ministeri, “aquest ajut afavoreix les explotacions de la cornisa cantàbrica i penalitza les explotacions catalanes, més ben dimensionades i productives”.6bdcff76-f9b9-49e0-a6cc-80687b462ecb

Per a aquest ajut s’han previst 350 milions d’euros a nivell comunitari, dels quals a l’Estat espanyol li tocaran 14.665.680 euros i el Ministeri, per tal d’afavorir les petites explotacions, preveu que l’ajut només el cobrin les primeres 75 vaques de cada explotació. La consellera ja ha anunciat que des de Catalunya s’oposaran als criteris plantejats pel Ministeri. El Departament defensarà que s’estableixen criteris objectius, basats en la producció de les explotacions, amb el límits que assegurin el màxim suport al model d’explotació sostenible del país.

Visita a la granja Can Gel

La consellera ha realitzat aquestes declaracions en el decurs de la visita que ha fet al Maresme i al Vallès Oriental, en la qual ha tingut oportunitat de conèixer de primera mà les instal·lacions de la granja lletera Can Gel, de Dosrius. També a les Franqueses del Vallès, Serret, ha mantingut una trobada amb el sector agrari del Vallès Oriental.

Meritxell Serret ha explicat que a Catalunya el grup d’experts format per representants del sector lleter, l’Administració i especialistes en la matèria ha avançat de forma considerable el pla d’actuació que ha de servir per buscar solucions a la crisi actual que travessa el sector lleter.

En l’àmbit de la promoció, i fruit d’aquest pla de treball, la consellera ha volgut destacar l’elaboració per part del DARP d’una campanya de promoció del consum de la llet, que dóna a conèixer els beneficis dels làctics.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: