JARC-COAG demana al president de la Generalitat suport per construir un sector agrari català més fort i amb futur

reunio-amb-president-generalitat-i-consellera-darp_13092016L’organització agrària JARC-COAG ha sol·licitat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el compromís del Govern d’incloure el sector agrari dins les prioritats del seu full de ruta. En una trobada institucional realitzada el 13 de setembre al Palau de la Generalitat entre membres del comitè executiu de JARC-COAG i el president Puigdemont, en la qual també va participar la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, l’entitat agrària ha exposat les mesures que, al seu parer, possibilitarien crear un sector agrari més fort i amb futur.

Més suport econòmic

En els darrers anys, els pressupostos que la Generalitat de Catalunya destina al Departament d’Agricultura s’han reduït. Així, des de l’any 2014, el percentatge que el Govern li assigna no ha superat l’1% de l’import total.

JARC-COAG vol que s’augmenti aquesta partida per garantir els ajuts adreçats als productors professionals, que són els que generen riquesa, creen ocupació al territori i possibiliten la competitivitat. Concretament, l’entitat ha demanat que l’Administració focalitzi els ajuts en el suport per la incorporació de joves, inversions productives, les indemnitzacions compensatòries per produir en zones desfavorides, els ajuts agroambientals i la producció ecològica.

El president de JARC-COAG, Francesc Boronat, ha insistit també en la necessitat de fer campanyes conjuntes de difusió i promoció del consum dels productes agroalimentaris catalans, posant èmfasi en la qualitat, el sabor i la seguretat garantida per la producció catalana.

Donar exemple en la contractació pública

Per la seva part, el president Puigdemont s’ha compromès a complir de forma més decidida el mandat del Parlament de Catalunya que té l’objectiu de promoure des de l’Administració els productes de venda de proximitat, frescos, de temporada i d’una qualitat diferenciada a través de la contractació pública alimentària.

El president de JARC-COAG, Francesc Boronat, recorda que aquest compromís no s’ha acabat de materialitzar i per això planteja que “en els processos de contractació pública alimentària, els productes locals i de proximitat puguin ser un factor condicionant important a l’hora de seleccionar una oferta de servei”.

Finalment, JARC-COAG ha indicat que cal establir mesures per assegurar que els preus rebuts pels pagesos i ramaders remunerin adequadament la seva feina. En aquest sentit, l’organització agrària parla de sancionar exemplarment les conductes comercials abusives, establir noves normatives que protegeixin més els productors i facilitar-los la formació per millorar la comercialització dels seus productes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: