ASAJA reivindica que Espanya faci com França per a que el consumidor conegui l’origen dels ingredients carnis i làctics

ASAJA a Catalunya ha valorat positivament la prova pilot que farà França, entre l’1 de gener de 2017 i el 31 de desembre de 2018, mitjançant la qual s’indicarà en l’etiquetatge l’origen dels ingredients carnis (de vaquí, porcí, oví, cabrum i aviram) i làctics (llet, crema, iogurts, formatges i mantega).

Així mateix, l’organització agrària reivindica que a Espanya es dugui a terme una iniciativa similar, com ja han demanat Itàlia, Portugal i Lituània, per què tot i que sigui una prova pilot “és un primer pas per a que el consumidor tingui tota la informació del que està menjant”.

ASAJA ha assenyalat que en el cas de la llet “els consumidors catalans es sorprendran quan s’hagi de posar el país de recollida a l’etiquetatge i vegin la que és produïda a casa nostra i la que no”.

Un sector en vies de desaparició

L’organització agrària ha dit que “ja va sent hora que les administracions se n’adonin que l’agricultura i la ramaderia estan desapareixent”.

Per això “és important prendre mesures com la de França i oferir una millor informació als nostres consumidors, i més de cara al que se’ns apropa si s’aprova el TTIP amb els Estats Units, que serà molt perjudicial per a la nostra ramaderia i agricultura. Que França, Alemanya i Àustria hagin dit que no a aquest tractat, serà per alguna cosa”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: