Unió de Pagesos demana davant el Ministeri d’Agricultura a Madrid un nou pla de reconversió varietal de la fruita dolça

Unió de Pagesos (UP) i Unió d’Unions s’han reunit a Madrid amb Fernando Miranda, director general de Produccions i Mercats del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA). El sindicat ha insistit en la importància de poder comptar amb un nou pla de reconversió varietal de la fruita dolça, per tal de poder dinamitzar el mercat i atenuar la crisis de preus que ja fa tres campanyes que dura.IMG_20160727_124257

El sindicat ha manifestat la dificultat d’adaptació al mercat que pateix la pagesia del sector de la fruita dolça, després de tres anys consecutius de crisis de preus, i sense cap incentiu per part de l’Administració.

En el mateix marc de la reunió, Unió de Pagesos també ha reclamat mesures fiscals que ajudin a minorar l’impacte d’aquesta crisis, com per exemple, la reducció de mòduls, tal i com ja es va fer l’any 2014.

D’altra banda, el sindicat també ha expressat que la mesura de la collita en verd no és efectiva i va en contra del foment de les polítiques de qualitat de la producció. Per tant, insisteix en què és prioritari potenciar les mesures de retirada proposades per la Comissió Europea amb destí a beneficencia.

La Direcció General s’ha mostrat receptiva a les propostes del sindicat, tot i manifestar les dificultats pressupostàries per enllestir un nou pla de reconversió varietal. UP i Unió d’Unions continuaran pressionant per aconseguir les mesures proposades.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: