El sector lleter d’ASAJA a Catalunya es mostra molt ‘crític’ amb el nou paquet d’ajuts aprovat per la Comissió Europea

El sector lleter d’ASAJA a Catalunya ha assenyalat que el que podia ser una bona notícia, un paquet de 500 milions d’euros en ajuts aprovat per la Comissió Europea per pal·liar la crisi dels mercats, especialment el lacti, “no ho és, ja que part dels ajuts són per incentivar la reducció de la producció de llet”.

Per això, l’organització agrària s’ha mostrat molt “crítica” amb aquesta mesura de la Comissió, que qualifica com “una contradicció en el cas de l’Estat espanyol, on es destinarà una partida de 14,6 milions per reduir el volum de litres quan som deficitaris en llet”. Al respecte ha indicat que “si hem de reduir la producció per cobrar els ajuts, de que viurem els ramaders”.

Treure’s excedentes

El sector lleter d’ASAJA ha manifestat que, en canvi, als països excedentaris com Alemanya, Regne Unit, França i Holanda “els diners els serviran per obrir nous mercats i treure’s excedents, entre altres, cap a Espanya”.

ASAJA, que fa unes setmanes havia reclamat a la Unió Europea (UE) que no abandonés al sector lleter com ho estava fent, creu que enlloc d’aquest paquet d’ajuts la Comissió Europea “hauria de vetllar per a que no es vengui la llet per sota preu de cost com està passant ara i no proposar que es redueixi la producció perquè al final això portarà al tancament de més explotacions, i a Catalunya el sector ja està al límit i molt desanimat”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: