El DARP destina 3,2 milions d’euros a actuacions per a reduir l’impacte ambiental del canal Segarra-Garrigues

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) destinarà durant la campanya 2016-2017, 3,2 milions d’euros a actuacions encaminades a corregir i compensar l’impacte ambiental del canal de regadiu Segarra-Garrigues. Aquestes actuacions  tenen com a objectiu donar continuïtat al  compliment de la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) del projecte de regadiu i la concentració parcel·lària del Segarra-Garrigues aprovada l’any 2010. Així ho ha explicat la consellera Meritxell Serret en el decurs de la visita al sistema Segarra-Garrigues.6caaaa12-c60c-4833-90ce-7d1eb6a60166

Una part d’aquestes actuacions consisteixen en l’arrendament de finques ubicades en zones ZEPA per tal d’afavorir l’hàbitat de determinades aus i afavorir aquestes espècies. Enguany es preveu arribar a les 1.980 hectàrees de finques gestionades de les 3.400 hectàrees previstes en total.

Instal·lació de malles

Entre les mesures compensatòries previstes aquest 2016 també es preveuen la instal·lació de malles per evitar la mortalitat de la fauna en basses de regulació del reg, la restauració d’una cabana per a la nidificació del xoriguer petit i altres espècies d’aus, la construcció de bassetes per amfibis, l’adequació d’un parell de basses existents, la col·locació de pals amb caixes niu i la col·locació de senyals i cartells informatius.

Pel que fa a les obres que estan en curs, aquest any es preveu finalitzar les obres de la xarxa secundària d’Alfés i Borges Blanques, totes elles amb pagesos adherits i que en total hauran suposat una inversió de 6,6 milions d’euros.

Pel que fa a noves obres, aquestes es podran anar abordant en funció de les disponibilitats pressupostàries de propers exercicis i sempre en línia amb les mesures correctores i compensatòries previstes em la Declaració d’Impacte Ambiental.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: