Vic acollirà la XXIII Gala de lliurament dels Premis Porc d’Or

Vic recupera, després de 7 anys, la celebració de la Gala de lliurament dels Premis Porc d’Or que reconeix les millors explotacions ramaderes del sector porcí espanyol. La iniciativa reuneix més de mig miler de professionals, entre ramaders, empreses i professionals vinculats a aquest sector d’arreu de l’Estat espanyol.porcor

Així, la XXIII Gala de lliurament dels Premis Porc d’Or tindrà lloc al recinte firal de Vic el divendres 4 de novembre, guardons promoguts per l’Ajuntament de Vic, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) del Departament d’Agricultura, i coorganitzats per ZOETIS i Interporc; i amb el suport de la Cambra de Comerç de la delegació d’Osona i la seva Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic.

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra ha explicat que aquesta serà la tercera vegada que la Gala se celebra a la capital d’Osona i això demostra la “gran capacitat d’organització d’esdeveniments que té la ciutat”. Erra ha posat de relleu la importància d’aquest sector per la ciutat i comarca i ha remarcat que els “Premis Porc d’Or són un reconeixement a la feina diària i ben feta del productor i del ramader”. “Es tracta d’una oportunitat del sector i una oportunitat per la ciutat”, ha afegit.

Sector eficient i professional

Per la seva part, Pedro López, director de BDPorc i dels Premis Porc d’Or, ha manifestat que “el sector és cada dia més eficient i professional i des de l’organització volem reconèixer amb aquests Premis el compromís de moltes empreses davant les preocupacions socials en temes de sanitat, benestar i medi ambient”.

Els Premis Porc d’Or tenen la seva base en el BDporc (Banc de Dades de Referència del Porcí Espanyol) i a l’actualitat s’analitzen trimestralment les dades de 850.000 reproductores, repartides en 700 explotacions de tot l’Estat. Des d’aquesta base de dades, anualment, s’escullen 120 granges nominades en funció de 5 categories (de 10 a 200 truges; de 201 a 500 truges; de 501 a 1.000 truges; de 1.001 a 2.000 truges i, finalment la darrera categoria respon a aquelles explotacions de més de 2.001 truges) i a partir de diferents criteris tècnics. Destacar que en aquesta edició, hi ha 28 granges catalanes i que sumen un total de 41 nominacions, és a dir un 34% del total.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: