La Comissió presenta un paquet de 550 milions d’euros per ajudar els ramaders europeus, sobretot els del sector lleter

La Comissió Europea ha presentat un nou paquet de mesures per valor de 550 milions d’euros destinades a donar suport als ramaders, principalment els del sector lleter, per afrontar la difícil situació actual dels mercats.DSCN5961

El paquet aprovat inclou un pla a escala europea per incentivar la reducció en la producció de llet, amb una dotació de 150 milions d’euros. A més, hi ha un ajut d’ajustament condicional que es definirà i implementarà a nivell de cada Estat membre a partir d’unes opcions proposades per la Comissió. La partida en aquest cas és de 350 milions d’euros, que els Estats membres podran combinar amb fons nacionals i, per tant, potencialment doblar l’ajut als ramaders.

Finalment, hi ha un seguit de mesures tècniques per oferir flexibilitat; alleujament en matèria de liquiditat, i reforç dels instruments de la xarxa de seguretat, allargant així les intervencions i l’ajut a l’emmagatzematge privat de la llet desnatada en pols.

Els detalls específics per a cadascuna de les mesures es tancaran durant les properes setmanes, en consulta amb els experts dels Estats membres. Les implicacions pressupostàries de les mesures proposades s’incorporaran, aquesta tardor, al pressupost de 2017 mitjançant una esmena.

Aquest anunci s’afegeix a un altre paquet de  500 milions que es va presentar el setembre passat d’un seguit de mesures, com l’activació d’una clàusula (Article 222) que permet acords voluntaris entre productors de llets sobre la planificació de la producció, que es va anunciar al març.

El comissari d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Phil Hogan, ha explicat que “en un moment de pressions pressupostàries important, aquest paquet ofereix una resposta contundent”.” La Comissió ha mobilitzat més de mil milions d’euros de nous fons per donar suport als ramaders més afectats. El nostre darrer objectiu és veure la molt necessària recuperació dels preus que es paguen als ramaders, de manera que puguin viure del seu treball i seguir provenint els ciutadans amb aliments segurs i de qualitat; així com contribuir al desenvolupament i l’ocupació en les àrees rurals”, ha afegit Hogan.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: