JARC vol que s’enforteixi la defensa dels interessos dels productors agraris dins de les Interprofessionals

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), organització agrària catalana integrant de COAG, dóna suport a l’acord que aquesta darrera entitat ha signat a Madrid amb la resta d’organitzacions professionals agràries representatives a nivell de l’Estat espanyol. Amb aquesta iniciativa es pretén millorar el funcionament de les Organitzacions Interprofessionals Agroalimentàries (OIA), aclarir els seus objectius i funcions de les OIAs, i centrant-se en enfortir la defensa dels interessos dels agricultors i ramaders en el si de les mateixes.

D’entrada, JARC reitera que la finalitat màxima de les Interprofessionals ha de ser garantir la defensa dels interessos generals de cada sector, evitant convertir-se en un instrument de defensa d’interessos particulars, com ara succeeix en determinats ens.

El gran valor de les OIA és que diferents associacions representatives de les baules de la cadena alimentària, malgrat tenir interessos diversos i moltes vegades contraposats, busquen coordinar-me i col·laborar en objectius sectorials comuns, essencialment de caràcter econòmic. En aquest sentit, la seva labor habitual ha d’inscriure’s en actuacions de caràcter econòmic i d’interès comú de tots els agents de la cadena.

Millora de l’eficiència i transparència dels mercats

Segons JARC-COAG, les OIA han de centrar-se en l’elaboració d’estudis per millorar el coneixement, l’eficiència i la transparència dels mercats i la informació que reben els consumidors. Així mateix, han d’establir eines per aconseguir l’estabilitat sectorial, tals com els contractes tipus, els estudis de la cadena, dels índexs de preus i dels costos objectius, que siguin transparents, verificables i no manipulables, o bé, estudis per racionalitzar, millorar i orientar la producció agroalimentària a les necessitats del mercat i a les demandes dels consumidors, i l’adopció de mesures de regulació de l’oferta.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: