Un total de 23 obres, 6 més que l’any passat, opten al premi del llibre agrari que es lliurarà a la Fira de Sant Miquel

Un total de 23 obres -6 més que l’any passat- concorren a la 45a edició del Premi del Llibre Agrari i a la 1a edició del Premi de l’Article Tècnic Agrari, guardons organitzats en el marc de la 62a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel. Dels treballs presentats, 19 són llibres (en paper i digitals) i 4, articles tècnics agraris, una categoria que s’estrena enguany. Aquest guardó té una dotació econòmica de 4.000 euros i el de l’Article Tècnic, de 2.000 euros. El certamen, que té una llarga trajectòria i ha assolit un gran reconeixement dins del sector, és l’únic d’aquestes característiques que s’organitza a l’Estat espanyol.

Els llibres i els articles presentats destaquen per la gran varietat temàtica, centrada en àmbits agrícoles i ramaders com el coneixement dels arbres, l’antibioterapia en el porcí, els cultius de l’olivera i la magrana, el reg de l’arbre urbà, el control de les malalties de les plantes llenyoses, el cultiu sense terra i hidroponia, la biomassa energètica, les bones pràctiques energètiques en explotacions de vaca de llet, el manual del veterinari d’aus rapinyaires, la fertilitat de les terres i la nutrició vegetal en producció integrada, la gestió cinegètica, l’accés a la terra o el tractament de la leptospirosi i la brucel·losi porcina.

Fira de Lleida ha rebut també llibres sobre temàtiques més curioses o específiques, com la desarmortització forestal a la província de Sòria, l’herbari del País Valencià, el sector agro-mar-alimentari espanyol, els mercats d’aigua a Espanya, els vins dels Costers del Segre, l’economia social catalana als inicis del segle XX i l’ametller a Andalusia.

Lliurament dels premis  durant la Fira de Sant Miquel

El veredicte del jurat es farà públic el mes de setembre de 2016 i el lliurament dels Premis es durà a terme el 2 d’octubre en el decurs de la cerimònia de cloenda de la 62a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel.

Els guardons són un reconeixement a les obres o articles publicats recentment en format imprès o digital que suposen una aportació remarcable dins el sector agroalimentari o l’àmbit rural i estimular la creació de nous treballs de caràcter científic, tècnic o divulgatiu que permetin incrementar la literatura destinada als sectors esmentats.

Els premis són oberts als llibres i els articles tècnics publicats per editorials, institucions o autors sobre temes relacionats amb la producció agrària i forestal, veterinària i salut animal, la indústria alimentària, els espais verds, la gestió del territori, la preservació ambiental, l’economia agroalimentària i l’àmbit rural, en general.

El jurat és integrat per professionals i tècnics de les disciplines de les obres presentades i per representants de cadascuna de les institucions patrocinadores (Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Pèrits de Catalunya, Col·legi de Veterinaris de Lleida, Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, Col·legi d’Enginyers de Forests de Catalunya i CaixaBank)

La 62a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i la 31a del saló Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola) tindran lloc del 29 de setembre al 2 d’octubre en el recinte de Fira de Lleida.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: