Vacunats uns 500.000 caps de bestiar contra la llengua blava

Fins al 16 de juny s’ha comunicat la vacunació de 3.306 explotacions de boví i 1.018 d’oví, amb un total de 305.154  i 194.632 caps respectivament (que sumen al voltant de 500.000). Aquestes xifres suposen una cobertura del 60,01% del cens de l’oví que calia vacunar i un 61,69% del cens del boví. Aquestes xifres s’acosten al nivell de cobertura òptim, que segons la comissió es situa sobre el 80%. Tot i això, es considera que aquesta cobertura no és suficient per evitar l’entrada del virus, però en aquests moments suposa una cobertura suficient per limitar la propagació arreu del territori.DSCN7482

Aquestes dades es van donar a conèixer durant la tercera reunió del comitè de seguiment, convocat pel departament d’Agricultura, que avalua la cobertura vacunal assolida fins al moment i analitza els resultats obtinguts a pocs dies de finalitzar el termini de la campanya de vacunació enfront el serotipus 8 de llengua blava, la qual es va iniciar el 5 de febrer de 2016 amb la publicació d’una ordre ministerial que la regula.

El percentatge de cobertura és superior en aquelles comarques més properes a la frontera francesa, fet que el comitè ha valorat positivament. Aquestes xifres s’actualitzaran la primera setmana de juliol per verificar el percentatge final d’animals vacunats dins de termini.

Paral·lelament, el departament anuncia que està estudiant les mesures addicionals per garantir que tots els ramaders de Catalunya compleixin amb la obligació de vacunar per tal de protegir la nostra cabana ramadera i evitar l’aparició de la malaltia al nostre territori.

A més, en aquest sentit, la vigilància efectuada en el marc del programa de vigilància de la llengua blava, la qual es basa en l’anàlisi d’animals sentinelles distribuïts arreu del territori català, demostra que ara per ara la malaltia no ha aconseguit entrar a Catalunya malgrat que els darrers informes mensuals de vigilància entomològica emesos pel CReSA ja demostren activitat del vector que transmet la malaltia

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: