UP exigeix que es faci complir la Llei de contractes d’integració i que aquests es formalitzin per escrit

Unió de Pagesos (UP) ha recordat als representants del Departament d’Agricultura la necessitat que els ramaders que treballen en règim d’integració disposin de contractes per escrit, tal com preveuen la Llei 2/2005 i la Llei de millora de la cadena alimentària, ja que 11 anys després d’aprovar-se aquesta normativa catalana i tres anys després de l’estatal encara existeixen molts contractes verbals. El sindicat s’ha reunit avui amb la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Teresa Masjuan, i el subdirector general de Ramaderia, Joaquim Xifra, per tractar aquestes mancances en el sector.

Compliment de les normatives

El sindicat també ha recordat als responsables del Departament la necessitat de fer complir les diferents normatives relatives al règim d’integració, tant la Llei de contractes d’integració catalana com el model de contracte d’integració ramadera aprovat per la pròpia administració catalana, com les normes estatals que en fan referència. Per al sindicat cal establir protocols d’actuació clars tenint en compte les obligacions i responsabilitats de la casa integradora i el ramader integrat, amb l’objectiu de protegir la part més feble, per aconseguir una relació equilibrada, tal i com marquen les diferents normatives.

UP considera, en aquest sentit, que cal determinar responsabilitats segons el que preveu la llei, com en els casos d’incorreccions en els documents de moviments de bestiar o en normes de benestar animal. El sindicat també ha insistit a Agricultura que cal que les administracions coneguin la propietat del bestiar, tant per raons sanitàries, o de traçabilitat, per determinar, en cas necessari, responsabilitats.

Cal recordar que una part important de les explotacions ramaderes dels sectors porcí i avícola treballen a Catalunya en règim d’integració (entre un 90 i un 98% de la producció de pollastre de carn i un 70% de porcí d’engreix).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: