La consellera Serret comparteix la seva preocupació per “la mala imatge de la carn” durant l’Assemblea de la FECIC

Cinquanta empreses càrnies han assistit a l’Assemblea General anual de la Federació Catalana d’Indústries de la Carn (FECIC), que aquest any ha tingut com a convidada a la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, a més de a la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Teresa Masjuan, i al director de serveis territorials de Barcelona, Josep Pena. També ha assistit el director de PRODECA, Ramon Sentmartí.

Aquests càrrecs han volgut donar suport així al sector carni, que tal com ha afirmat la consellera Serret en el seu discurs “és un motor per a l’economia catalana, que té unes estratègies que no van deslligades de les que té la pròpia conselleria, coincideixen en el objectiu “. També ha volgut destacar la vocació exportadora de les empreses i ha afirmat que “hem de ser capaços d’adaptar-nos i ser competitius en els nous mercats per tenir la mateixa oportunitat que altres països i per aconseguir estabilitzar en els nous mercats, per això s’han de fer estratègies conjuntes, posar en funcionament les sinergies i remar tots junts en la mateixa direcció, mantenint l’actual marc de la nostra relació i diàleg “.

Generar confiança al consumidor

La consellera ha manifestat que comparteix la preocupació del sector sobre “la mala imatge de la carn”, que últimament s’està evidenciant, i que una de les coses que s’ha de fer, tant des de l’Administració com des del sector, és generar confiança en el consumidor i transformar els problemes en oportunitats, sent capaços de fer estratègies que posin en valor la qualitat de la carn.

L’Assemblea General ha servit perquè la FECIC present als seus associats la seva memòria d’activitats de l’any 2015, el seu pla d’actuació previst per al 2016 i les seves propostes sectorials, que passen, sobretot, per donar suport a la internacionalització de les empreses, per mitjà de el seu Pla d’Internacionalització 2015-2020. També s’ha fet la presentació de resultats de les accions formatives dutes a terme pel Departament de Formació i pel Centre de Formació en Indústries Càrnies i Agroalimentàries (KREAS).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: