JARC-COAG continua demanant al DARP línies de finançament per als ramaders del sector porcí no integrats

Explotacio porci catalana_1JARC-COAG segueix demanant al Departament d’Agricultura una línia de finançament de 250 euros/mare a interès zero per a les explotacions no integrades de porcí de cicle tancat perquè puguin fer front a la situació sostinguda de crisi de preus que arrosseguen. Aquestes es podrien articular a través de l’Institut Català de Finances (ICF).

De fet, des de JARC-COAG ja es va realitzar aquesta petició al Departament d’Agricultura el dia 6 d’abril durant la Taula Sectorial del Porcí i el 14 del mateix mes durant una reunió bilateral amb la consellera a Lleida; a hores d’ara encara no s’ha rebut cap resposta a la seva oferta de finançament pels ramaders del sector porcí no integrats.

Esperant resposta

Per al Cap Sectorial del porcí de JARC-COAG, Jaume Bernis, “la conselleria no està a l’alçada, ja que 41 dies després encara no ha donat cap resposta a la nostra demanda de finançament que permetria donar suport als ramaders independents, que som els que tenim més dificultats per fer front a la situació”. Bernis recorda que mentre el Ministeri d’Agricultura (MAGRAMA) s’ha compromès a subvencionar el cost dels avals dels crèdits per a les explotacions, “el DARP no ha fet els deures i la consellera no ha ofert cap solució a la nostra proposta de finançament”.

Des de l’entitat agrària, es veu com a positiva l’ordre del Ministeri d’Agricultura, publicada al BOE el passat dissabte, en la qual s’estableixen les  bases per concedir subvencions als avals que garanteixen els préstecs per les explotacions agràries i s’insta al Departament a què segueixi l’exemple i aporti solucions de finançament pels ramaders no integrats del sector porcí.

L’article 4 de l’ordre fixa que el MAGRAMA subvencionarà el cost de l’aval pels crèdits de fins a 80.000 euros per titular d’explotació pels sectors porcí, lacti i cunícola i 40.000 per la resta d’àmbits.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: