El CCPAE explica als periodistes com són els controls a les empreses que elaboren productes agroalimentaris ecològics

El Consell Català de la Producció Agraria Ecològica (CCPAE) ha organitzat en el marc de la Setmana Bio 2016 una visita guiada per a periodistes a l’empresa elaboradora de productes ecològics Vegetàlia, ubicada a la població de Castellcir, a la comarca del Moianès, per conèixer de prop quins són els controls que es realitzen en l’auditoria anual ‘in situ’ obligatòria per normativa europea.DSCN7588

Diversos mitjans de comunicació han mostrat el seu interès per veure quins són els controls que han de superar els operadors per tenir certificat un producte com a ecològic.

Per part de l’empresa han atès als periodistes el director general, Enric Barbany; la directora de Qualitat, Marta Pladevall; la responsable de Comunicació, Laia Valls, i el president i fundador, Salvador Sala. La jornada ha conclòs amb una degustació de la gran diversitat de productes que comercialitza Vegetàlia.

Els controls del CCPAE

El Coordinador d’Inspecció del CCPAE, Oriol de Manuel, ha estat l’encarregat d’explicar els diversos aspectes que s’auditen durant la inspecció de seguiment anual realitzada pels tècnics del Consell. En el cas d’un elaborador ecològic, la visita ‘in situ’ serveix per verificar que es compleix amb la normativa europea en tot allò relacionat amb els registres obligatoris de proveïdors, d’entrades i sortides de matèries primeres i productes, inventaris, registres d’elaboració i envasament, identificació de lots, entre d’altres.

De Manuel també ha detallat les diverses comprovacions que es realitzen ‘in situ’, com la separació i identificació de les matèries primeres, els processos i mètodes d’elaboració emprats, que han de figurar dins dels permesos pel reglament europeu. L’auditor ha comentat al grup que el tècnic inspector també du a terme un exercici de traçabilitat de producte per comprovar que s’han utilitzat les matèries primeres dels registres, o fa un balanç per verificar que la quantitat de producte obtingut es correspon amb les proporcions de matèries primeres que entren, entre d’altres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: