La consellera Meritxell Serret destaca la importància del sector carni català a la inauguració del Meat Business Forum

“El carni és un sector tractor tant a nivell territorial, econòmic com social, fort i bàsic per al present i el futur del nostre país”. Amb aquestes paraules la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, va donar el tret de sortida al Meat Business Forum, un esdeveniment de negocis, que s’ha celebrat el 18 i 19 de maig al Teatre Nacional de Catalunya, a Barcelona, en el qual han participat 36 empreses productores i exportadores de carn i productes carnis de casa nostra i un centenar d’operadors de 56 empreses compradores de 18 països tercers.IMG-20160518-WA0007

Per primera vegada totes les organitzacions del sector carni català (Anafric, Associació Espanyola de Productors de Vacum de Carn -Asoprovac Catalunya-, Assocat, Federació Avícola Catalana -FAC-, l’Associació Catalana d’Indústries de la Carn -FECIC- i l’Associació Catalana de Productors de Porcí –Porcat-) i el Departament d’Agricultura, a través de Prodeca, han treballat conjuntament per crear aquest punt de trobada que busca obrir nous mercats per al sector carni català.

Amb un volum de negoci de 8.000 milions d’euros, el sector carni és el més important de l’agroindústria catalana. Representa més del 32% del volum de negoci del sector agroalimentari, el 40% de l’ocupació (amb 30.000 llocs de treballs directes) i més del 21% en nombre d’empreses.

Catalunya exporta als millors mercats la meitat de la carn que produeix, amb una taxa de cobertura de més del 810% i amb un valor de més de 2.600 milions d’euros. Representa el 58% de les tones de carn exportades per Espanya i l’últim any les exportacions de carn han crescut un 11% en volum i un 5% en valor.

Segons la consellera Serret, aquest fòrum ha de servir per “ampliar les nostres relacions comercials, sumar sinergies, detectar tendències i generar confiança”. “Tenim una voluntat fèrria de diversificar els nostres mercats, penetrar en nous països i millorar el nostre posicionament internacional. El marc en el qual ens trobem avui és ideal per trobar junts bones fórmules que ens permetin progressar”, va afirmar la consellera.

Plataforma de negoci internacional

Durant dos dies, hi ha hagut trobades B2B (empresa-operador) d’acord amb una agenda preestablerta entre els empresaris catalans i els operadors internacionals. Les reunions han estat de 15 minuts per tal que cada productor es pugués reunir amb tots els operadors internacionals segons el tipus de carn o productes carnis que importa._DSC2982

Els operadors provenien de: Àfrica del Sud (Sud-àfrica), Pròxim Orient (Aràbia Saudita, Iran, Líban, Unió d’Emirats Àrabs), Sud-est asiàtic i Àsia oriental (Corea del Sud, Singapur, Tailàndia, Vietnam i Xina), Amèrica central i del Sud (Brasil, Illes Verges Britàniques, Colòmbia, Panamà i Perú) i Europa Oriental (Bòsnia i Hercegovina, República de Geòrgia i Ucraïna).

Meat Business Forum ha comptat amb el patrocini de Turkish Airlines i CaixaBank, i el suport d’ACCIÓ, Agència per a la Competitivitat de l’Empresa adscrita al Departament d’Empresa i Coneixement.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: